София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул надви Шефилд Юнайтед  с 1:0

Единственото попадение реализира Жоржиньо Вайналдум в 70-ата минута след груба грешка на вратаря Дийн Хендерсън

5 годиниФутбол 8 Телевизия Евроком

Ливърпул изигра един от най-слабите си мачове от началото на сезона, но въпреки това надделя с 1:0 над Шефилд Юнайтед на "Брамал Лейн" и записа 16-ия си пореден успех в английския шампионат. Единственото попадение реализира Жоржиньо Вайналдум в 70-ата минута след груба грешка на вратаря Дийн Хендерсън, който играе за "остриетата" като преотстъпен от Манчестър Юнайтед. С тази победа, която е първа за Ливърпул на "Брамал Лейн" в Премиър лийг, мърсисайдци се откъснаха на осем точки пред шампиона Манчестър Сити, който по-късно днес гостува на Евертън.И Крис Уайлдър, и Юрген Клоп заложиха на абсолютно същите стартови състави, с които започнаха в миналия кръг. Това означаваше, че Садио Мане, който получи лека травма срещу Челси, е възстановен и бе титуляр. Дивок Ориги също беше готов, но остана на скамейката за началото.
Мърсисайдци владееха много повече топката през първата част, но играчите на Клоп така и не успяха да нанесат точен удар до почивката. Най-чистите положения пропусна Садио Мане. В 34-тата минута сенегалецът получи чудесен извеждащ пас от Ван Дайк и излезе очи в очи с Хендерсън, но в опита си да отиграе моментално не уцели добре топката и отправи много неточен удар. Две минути преди края на частта Салах, Фирмино и Мане разиграха добре, сенегалецът стреля от пет метра, но нацели гредата.Веднъж и Салах отне топката в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, но изстрелът му премина встрани от далечната греда.Домакините също организираха две-три добри атаки. В първите минути Макбърни нанесе единственият точен удар през първото полувреме, но така и не затрудни Адриан. Силен изстрел на Калъм Робинсън пък профуча встрани от вратата на гостите.
Това означаваше, че за първи път от началото на сезона Ливърпул не водеше на почивката в свой мач от Премиър лийг.
В 56-ата минута Ливърпул можеше да получи дузпа, след като закъснял шпагат на Лундстрам срещна крака на Мане е наказателното поле. Сигнал обаче на последва, а и ВАР не промени това решение на Антъни Тейлър.
В 64-тата минута Клоп включи в игра и Дивок Ориги, който замени капитана Джордан Хендерсън.
В следващите минути Адриан изби коварен изстрел на Норууд от 25 метра, а след това "остриетата" организираха много опасна атака, при която Флек се оказа на чиста позиция, но Анди Робъртсън се хвърли на шпагат и блокира.
В 70-ата минута Ливърпул получи страхотен подарък, след който откри резултата. Вайналдум нанесе удар от въздуха от границата на наказателното поле, топката отиваше право в ръцете на Дийн Хендерсън, но той я изпусна и тя влезе във вратата му - 0:1.
В 78-ата минута Салах пропусна изключителна възможност, след като излезе сам срещу Хендерсън, но не успя да го преодолее, като стражът спаси с крак.
Така Ливърпул остава със стопроцентов актив след седем изиграни кръга. Мърсисайдци вече имат преднина от осем точки на върха на класирането.