София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул оцеля с дузпа в последната секунда

Мърсисайдци удариха у дома с 2:1 Лестър

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ливърпул успя да запази перфектния си баланс във Висшата лига и вече е с 8 победи от 8 мача. Успехът дойде много трудно и с дузпа в последните секудни на добавеното време, която бе реализирана от Джеймс Милнър. Преди това Садио Мане бе открил за тима на Юрген Клоп, а Джеймс Мадисън изравни за Лестър.
Двубоят бе много двуостър, като и двата тима имаха достатъчно възможности да вкарат голове. Ливърпул започна по-активно, но към средата на първата част Лестър изравни играта.
В 37-ата минута Александър-Арнолд извърши глупава постъпка, след като при излязла от игра топка влезе доста остро в глезена на Тилеманс. Ситуацията бе прегледана от ВАР за евентуален червен картон, но в крайна сметка не получи нищо.Пет минути преди почивката Милнър изведа Мане с пас от дълбочина. Еванс не се намеси добре, което даде шанс на сенегалеца да нахлуе отляво и да стреля много точно в далечния ъгъл - 1:0.Ливърпул изпусна няколко ситуации през първата част от второто полувреме и можеше горчиво да съжалява за това. След 75-ата минута Ливърпул предостави инициативата, прибра се и явно възнамеряваше да действа на контраатака. Лестър се възползва от тази ситуация в 80-ата минута, когато Перес изведе добре Мадисън, който стреля между краката на Адриан - 1:1.
Развръзката дойде в 3-ата минута на даденото 4-минутно продължение. Дивок Ориги проби, но Олбрайтън му отне топката и продължи да я владее в наказателното поле. Мане обаче му я открадна, след което Олбрайтън ритна сенегалеца. Играчът на Ливърпул падна на земята, а реферът посочи бялата точка. ВАР потвърди решението му, а Джеймс Милнър изпълни безупречно дузпата, с което донесе 17-а поредна победа на Ливърпул в Премиър лийг.В края на мача Мохамед Салах получи контузия и бе заменен, като не е ясно дали тя е сериозно и в следващите часове ще се разбере. Играчите на Лестър пък се изнервиха на начина, по който загубиха двубоя и налетяха на бой на своите опоненти, но страстите бързо бяха охладени.