София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ливърпул победи Челси с 2:0

Мърсисайдци с ключов успех в борбата за титлата

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Ливърпул срази у дома Челси с 2:0 в дербито от 34-ия кръг на английската Висша лига и направи нова решителна крачка в борбата за титлата, връщайки се отново на върха с две точки аванс пред шампиона Манчестър Сито, който е с мач по-малко в актива си. Мърсисайдци прекършиха „сините“ от Лондон с два бързи гола на Садио Мане (51) и Мохамед Салах (53) в началото на втората част. Особено второто попадение на египтянина бе изключително красиво. Това бе първа победа за „червените” над този противник у дома от 7 години насам.
Преди мача имаше минута мълчание в памет на 96-те загинали по време на трагедията на “Хилзбъро”, а утре ще се отбележат 30 години от нея.
Срещата бе под номер 200 за Юрген Клоп като мениджър на домакините, които натиснаха в началото и пропуск направи Салах, чийто удар бе отразен от вратаря Кепа Арисабалага. Гостите разчитаха на контраатаки и удар на Еден Азар не затрудни стража Алисон.
След половин час игра Вилиан направи двойно подаване с Азар и шутира неточно, въпреки че мърсисайдци продължаваха да са по-активни. До края на първата част обаче попадение така и не бе реализирано.
В началото на втората част „червените“ нанесоха бърз двоен удар. Първо Садио Мане (51) с глава вкара за 1:0 след пас на Хендерсън, а след това Мохамед Салах (53) с фантастичен удар не остави шансове за Кепа и вкара за 2:0.
В следващите минути “сините” пропуснаха няколко великолепни възможности за гол. Първо Азар бе изведен от Давид Луис сам срещу Алисон, но след удара му топката се отби в гредата, а малко след това белгиецът шутира от воле, а вратарят на домакините спаси. При следващата ситуация удар на Игуаин в наказателното поле бе блокиран от Ван Дайк.
До края на срещата гостите така и не успяха да стигнат до почетно попадение и си тръгнаха с празни ръце от „Анфийлд“.
След победата си Ливърпул пак е лидер с 85 точки и 2 повече от Манчестър Сити, който е с една среща по-малко. Челси остава четвърти с 66 точки и на 2 пред Манчестър Юнайтед.