София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул разби Порто с 4:1

"Мърсисайдци" срещат Барселона в битката за финала

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ливърпул победи Порто с 4:1 като гост в реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига и след 2:0 в първата среща се класира за 1/2-финалите, където ще срещне Барселона.
Домакините започнаха да търсят гола от първата минута и Жесуз Корона се озова на добра позиция, но стреля над гредата в първата атака в мача. Порто продължи на напада, но така и не стигаше до точен удар във вратата.
Ливърпул прекърши устрема им в средата на полувремето с гол на Садио Мане в 26-ата минута (1:0), който обаче беше признат две по-късно заради преразглеждане с ВАР за евентуална засада.
Португалците не се отказаха и към края на полувремето статистиката показваше 14:2 удари (5:1 точни) в тяхна полза. Минута преди края Муса Марега поиска дузпа в наказателното поле на Ливърпул, но реферът подмина ситуацията.Втората част започна с атаки и към двете врати, като до 65-ата минута двата двата тима имаха по един удар в рамката на вратата. Тогава дойде моментът на Мохамед Салах и египтянинът се разписа за 2:0 след пас на Трент Александър-Арнолд.Само няколко минути след попадението Порто намали пасива си с гол на Едер Милитао с глава след корнер.Четвърт час преди края и третият от атомното нападение на Ливърпул - Роберто Фирмино се разписа, засичайки с глава центриране на Джордън Хендерсън за 3:1.Това обаче не беше всичко за защитата и вратаря на Порто и в 84-ата минута Върджил ван Дайк заби четвърти гол в мрежата на португалците след удар с глава (4:1).