София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул съгласува трансфера на Ван Дайк

Мърсисайдци привлякоха бранител на Саутхемптън за 75 млн. паунда

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Ливърпул съгласува със Саутхемптън стойността на трансфера на Върджил ван Дайк в размер на 75 милиона паунда, което е рекордна сума за защитник в световния футбол. Това съобщава The Telegraph, позовавайки се на свои източници в двата клуба, а новината потвърди и журналистът Джеймс Пиърс, който е известен с това, че е близо до кухнята на Ливърпул.
В последно време играчът от националния отбор на Холандия бе свързван с трансфер в Манчестър Сити и Челси, но "червените" не се отказаха от борбата за Ван Дайк, когото те отчаяно се опитаха да привлекат през лятото.
Докато Сити само строеше планове да предложи 60 милиона паунда за Върджил, Ливърпул прояви по-голяма активност и отправи своята оферта, с която остави зад себе си своите конкуренти в борбата за 26-годишния защитник.
Впечатляващата сума от 75 милиона паунда напълно е удовлетворила Саутхемптън. Обикновена формалност е уточняването на личния контракт на играча, тъй като Ван Дайк ще получава на "Анфийлд" по 180 000 паунда на седмица.
Предполага се, че Ливърпул и Саутхемптън ще подпишат сделката за Върджил още преди официалното възобновяване на трансферния прозорец в понеделник. Ван Дайк вече изигра своя последен мач за клуба от "Сент Мери".
Напомняме, че холандецът не взе участие в последните три мача за Саутхемптън. Независимо от само една победа в последните си 11 мача, "светците" решиха да пуснат водещия си защитник, за да инвестират получените пари в подобряване на състава.