София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Локо (Пд) бързо се върна към победите

"Смърфовете" надиграха Ботев (Враца) с 2:0

4 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Локомотив (Пловдив) бързо се върна на победния път, след като в предишния кръг завърши при 1:1 със Славия. Днес "смърфовете", водени от Бруно Акрапович, спечелиха с 2:0 домакинството си на позакъсалия Ботев (Враца), който е с временен наставник Илиян Василев след оставката на Сашо Ангелов.
Първият гол в срещата падна в 33-ата минута и бе дело на Диниш Алмейда. Второто попадение вкара Георги Илиев в 90-ата минута.
Победата за "черно-белите" бе под номер 11 в 16 срещи, като им отрежда 36 точки, второ място и 3 точки пасив от лидера Лудогорец. Трети в класирането е Левски с 35 пункта, като "сините" и "зелените" са с по мач по-малко от пловдивчани.
Срещата на "Лаута" днес не предложи особено голямо зрелище, като двата тима играеха предимно в центъра на терена.
При едно центриране на Диниш Алмейда в 33-ата минута топката направи щастлива парабола и се отби в гредата на врачани, за да влети в мрежата им.
Това бе и най-интересното от първата част.
Второто полувреме предложи малко повече атаки и към двете врати, като по-активни логично бяха гостите, тъй като търсеха изравняване.
В крайна сметка при една контраатака в 90-ата минута Георги Илиев се разписа за крайното 2:0. Димитър Илиев навлезе в наказателното поле и пусна пас към точката за изпълнение на дузпа, откъдето ветеранът отбеляза с лекота на опразнената врата.