София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Локомотив (Пловдив) победи Дунав (Русе) с 3:1

"Смърфовете" сразиха у дома "драконите" в последния мач от шестия кръг

5 годиниФутбол 9 Телевизия Евроком

След отпадането си от Лига Европа носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) обърна у дома Дунав (Русе) с 3:1 в последния мач от шестия кръг на efbet Лига, изравнявайки се по точки с Левски и доближавайки се на точка от върха във временното класиране, оглавявано от шампиона Лудогорец.
Мачът започна много добре за гостите от Русе, които поведоха още в 9-ата минута, когато домакините загубиха топката в центъра, а при контраатаката Ивайло Лазаров изведе Стефан Христов и последният се разписа за 0:1. Нападателят получи топката на границата на наказателното поле и с левия крак прати топката в мрежата на Мартин Луков.
В 22-ата минута гол на Ален Ожболт бе отменен заради засада, а повторенията на ситуацията показаха, че положението е спорно. Това решение вбеси щаба на „смърфовете“, но секунди по-късно съдията Станимир Тренчев посочи бялата точка в тяхна полза. Бирсент Карагерен се пребори за топката с Ивайло Лазаров, след което се строполи на земята след контакт с капитана на русенци Мартин Ковачев. Капитанът на домакините Димитър Илиев (25-дузпа) бе безапелационен при изпълнението на 11-метровия наказателен удар и изравни за 1:1.
С едва втория си точен удар през първата част играчите на Бруно Акрапович стигнаха до пълен обрат. В последните секунди от добавеното време на първото полувреме Бирсент Карагерен (45+3) засече с глава центриране отляво и вкара на бившия си тим за 2:1.
През втората част домакините решиха нещата в своя полза с още един гол на капитана си Димитър Илиев (55). „Драконите“ загубиха топката в центъра, Петър Витанов я задържа и я подаде към Илиев, който финтира защитник и с техничен удар прати топката в горния десен ъгъл на Макенджиев за 3:1. Това бе седмо попадение за Илиев от началото на сезона във всички турнири. До края на мача нито един от двата тима не успя да реализира някое от положенията си и резултатът остана непроменен.
След четвъртата си шампионатна победа за сезона Локомотив (Пловдив) събра 13 точки и излезе на трета позиция, отстъпвайки само по голова разлика на втория Левски, който също е на точка зад шампиона и лидер Лудогорец. Дунав допусна четвърто поражение в елита и заема девето място с 6 точки.