София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец аут от Шампионската лига, продължават в Лига Европа

Пресилен червен картон, много нерви и греда белязаха мача

6 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Лудогорец отпадна от битката за груповата фаза на Шампионската лига след загуба с 0:1 от унгарския МОЛ Види (0:0 в първата среща). Разградчани бяха по-активният отбор, но бяха излъгани в края на първата част след центриране в наказателното поле. Реферът Мануел Шютенгрубер също помогна за объркването на българския шампион с пресилен червен картон на Върджил Мисиджан в 40-ата минута, който спря устрема на "орлите".
Срещата във Фелчут започна много добре за Лудогорец, като разградчани на два пъти имаха претенции за дузпа в първите 5 минути. Постепенно Лудогорец наложи натиск, макар да не стигаше до точни удари към вратата на съперника. Обрат в събитията на терена настъпи в 40-ата минута, когато австрийският рефер Мануел Шютенгрубер изгони Върджил Мисиджан за втори жълт картон в ситуация, в която като причина за решението му може да бъдат симулация или реплика от холандеца. В края на полувремето Анел Хаджич се възползва от центриране в наказателното поле на Лудогорец и вкара за 1:0.През втората част Лудогорец тръгна напред и остави празни пространства, които можеше да бъдат наказани в 76-ата и 90-ата минута. Жоао Пауло беше най-близо до гол за Лудогорец в 83-ата, когато удари гредата на съперниковата врата.Въпреки загубата от МОЛ Види, Лудогорец няма да напусне евротурнирите, а ще премине в третия предварителен кръг на втория по сила клубен турнир на УЕФА - Лига Европа, където следващият му съперник ще е победителят от двубоя между босненския Зрински (Мостар) и малтийския Валета (1:1 в първата среща).