София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец напусна Лига Европа без успех

"Орлите" завършиха при 1:1 с Цюрих

5 годиниФутбол 9 Телевизия Евроком

Лудогорец напусна тазгодишното издание на груповата фаза на Лига Европа без успех. "Орлите" завършиха при 1:1 с ФК Цюрих в последната си среща от група "А". Така след всичките си шест срещи (4 равенства и 2 загуби) българският шампион за пръв път не успя да преодолее груповата фаза на този турнир. При преднишните си две участия разградчани преодоляваха своята група.
Срещата започна очаквано по-добре за домакините, които още в 3-ата минута застрашиха вратата на Цюрих. Опасно центриране на Сисиньо бе избито в корнер, от който последва хубав, но неточен изстрел на Гуралски.
"Орлите" продължиха да играят по-добре от своя съперник и около 10 минути по-късно Ванинс спаси опасен изстрел на Швиерчок.
Противно на случващото се на терена, Цюрих поведе в резултата. Швейцарците получиха право да изпълнят свободен удар, а след него Стивън Оди изпревари Форстър и отбеля с глава за 1:0.
След попадението "орлите" продължиха да са по-добрият отбор на терена, а Швиерчок се отчете с голям пропуск в 28-ата минута, когато очи в очи с вратаря на гостите не успя да го преодолее.
Лудогорец бе много близо до изравняването в 32-ата минута, но мощен шут на Натанаел от пряк свободен удар се отби в гредата.
Така се стигна до заключителните секунди на първата част, в които българският шампион материализира превъзходството си. Голмайстор бе Швиерчок, който се възползва от голяма грешка на Криезиу - 1:0.
Втората част започна предпазливо от страна на "орлите", които изчакваха грешки на своя противник.
В 54-ата минута Сисиньо отправи първия изстрел за второто полувреме, но той бе неточен.
Лудогорци отново започнаха да контролират събитията на терена напълно и в 61-ата минута Вандерсон се оказа на добра позиция в наказателното поле, но се забави и топката му бе избита.
До края на срещата "орлите" владееха инициативата, но за съжаление не стигнаха до гол.
Така Лудогорец завърши на последно място в група "А" от груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" са с 4 точки (4 равенства и 2 загуби), а третият АЕК Ларнака е с една повече. Байер (Леверкузен) печели групата с 13 пункта, като има три повече от втория ФК Цюрих.