София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец отново взе Суперкупата

Чибота дебютира с гол, Лукоки също вкара на Локомотив (Пловдив)

5 годиниФутбол 8 Телевизия Евроком

Лудогорец спечели Суперкупата на България след успех с 2:0 над Локомотив (Пловдив) в срещата, състояла се на Националния стадион "Васил Левски". Точни във вратата н "смърфовете" бяха новото попълнение на "орлите" Мавис Чибота в третата минута и Джоди Лукоки в 93-ата.
За Лудогорец това е четвърта Суперкупа на България. Шампионите се изравниха с ЦСКА, който също е печелил трофея токова пъти. Левски има три.
За мача тази вечер Стойчо Стоев заложи от първата минута на две от новите попълнения - Джордан Икоко и Мавис Чибота. Опитният Козмин Моци бе оставен на пейката, а централната двойка защитници бяха Драгош Григоре и Антон Недялков. Сред титулярите на Локомотив пък бе завърналият се на "Лаута" Георги Илиев.
Мачът започна с натиск на "орлите". Първият шанс бе пропуснат от Кешерю. В третата минута Лукоки проби отдясно и центрира в наказателното поле на Локомотив, Кешерю върна към Чибота, който с шут от границата на наказателното поле вкара за 1:0.  
В 9-ата минута Кешерю пропусна да удвои. Мартин Луков се намеси решително в ситуацията, спасяйки изстрела му.
Последва удар на Анте Аралица, който Пламен Илиев спаси. В течение на мача стражът на Лудогорец се намесваше отлично в няколко ситуации, изигравайки много силен двубой.
В 16-ата минута "смърфовете" вкараха след заучено положение от фаул, но попадението правилно бе отменено заради засада на Стивън Езе. Четири минути по-късно Момчил Цветанов се пребори с двама противникови футболисти и шутира от малък ъгъл в аут.
В 34-ата минута Марселиньо стреля над напречната греда. Малко по-късно Чибота се освободи с хитър финт от бранител и стреля силно от границата на наказателното поле, но Луков изби. След изпълнението на корнера Григоре виждаше как бележи втори гол за Лудогорец чрез удар с глава, но топката мина на сантиметри покрай лявата греда.
В 45-ата минута "орлите" допуснаха нова грешка в отбрана. Аралица подаде с пета на Карагерен, който върна към свой съотборник. Последва шут, който се спря в мрежата на Пламен Илиев, но и това попадение правилно бе отменено заради засада на Карагерен.
След почивката и двата отбора пропуснаха положения. В 56-ата минута Карагерен изведе Димитър Илиев, който пропусна.
В 60-ата минута "смърфовете" отново организираха опасна атака. Дълъг пас свари Сисиньо неподготвен. Карагерен овладя и се откъсваше отдясно сам срещу Пламен Илиев, но набегът му бе спрян от съдиите, които видяха игра с ръка. До края най-интересната ситуация беше попадението на Лукоки, който направи 2:0 в третата минута на добавеното време, когато Чибота му асистира. Така Лудогорец заслужено спечели Суперкупата на България и вече мисли за първия мач с Ференцварош на старта в Шампионска лига. В сряда от 21:00 часа "орлите" гостуват в Унгария.