София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец победи Торпедо (Кутаиси) с 1:0

Разградчани с добър аванс преди реванша след седмица

6 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Лудогорец победи грузинския Торпедо (Кутаиси) с 1:0 в първа среща от финалните елиминации за влизане в груповата фаза на Лига Европа на стадион "Михаил Месхи" в Тбилиси.Първото полувреме започна силно за домакините и те имаха голова възможност още в първата минута на двубоя. Сисиньо фаулира Лазар Марин, последва центриране и удар към вратата, който влезе в мрежата, но бе отменен заради засада. Лудогорец отвърна на удара в 12-ата минута с далечен удар на Марселиньо, а няколко по-късно Мисиджан също стреля към вратата на съперника, но ударът му беше отбит. Разградчани заложиха на познатата бърза игра по крилата с дейното участие на бековете Сисиньо и Натанаел, подпомагащи Вандерсон и Мисиджан, макар лошият терен да затрудняваше подаванията по земя, като "зелените" бяха опасни и при статичните положения. При едно от тях Кампаняро можеше да открие резултата с глава, но стреля на сантиметри в аут.
В продължението на двубоя Вандерсон бе изпуснат от Лазар Марин, който досега игра на много добро ниво по левия фланг, бразилецът нахлу в наказателното поле и със силен удар отблизо откри резултата.През първите минути на втората част Лудогорец се дръпна леко в своята половина, а домакините упражниха лек натиск. Груба грешка на вратаря Броун позволи на Долидзе да стигне до топката и да опита да го прехвърли, но неточният му удар лиши Торпедо от изравняване.
Лудогорец заложи на контраатаки и при една от тях Кешерю и Вандерсон комбинираха добре, последва удар, но Квасхвадзе се справи. Пет минути по-късно бързата игра на Лудогорец отново даде резултат и пас към Кешерю бе продължен към Мисиджан, останал очи в очи с грузинския вратар. Ударът му обаче срещна тялото на стража, а при последвалото доиграване и шутът на Мисиджан бе блокиран.
Разградчани не се отказаха от това да търсят втори гол и силен удар на Сисиньо и последвала добавка с глава на Кешерю вдигнаха адреналина на грузинския страж в 69-ата минута, но той се справи.
В последните десет минути треньорът на Лудогорец Пауло Аутори добави още скорост в предни позиции с включването на Лукоки на мястото на Кешерю. Появата му раздвижи още повече десния фланг на атаката на разградчани, в опазването на който Лазар Марин вложи повечко усилия през втората част и това повлия на играта му в офанзивен план.
Съдията Хюсеин Гьочек даде пет минути продължение на срещата, в което и двата тима опитаха да променят резултата, но неточности в офанзивен план и при овладяването на топката попречи на голова атака.
Лудогорец спечели с 1:0, с което взе добър аванс преди реванша в Разград на 30 август от 20:00 часа, а и равенство ще е достатъчно на "отлите", за да продължат към груповата фаза на Лига Европа.