София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец се озори в Бистрица

Димо Бакалов герой за шампионите

4 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Лудогорец спечели трудно с 1:0 гостуването на Витоша (Бистрица) от 16-ия кръг в efbet Лига. Успехът на "орлите" дойде в добавеното време, когато в герой се превърна резервата Димо Бакалов. Крилото се разписа в 91-ата минута и осигури трите точки на тима на Станислав Генчев.
За Лудогорец това е 13-та победа от 16-те кръга до момента. След нея "орлите" се откъснаха на 7 точки пред третия Левски, който по-рано днес падна с 0:1 от Ботев (Пловдив) в Коматево. "Орлите" имат 42 в актива си, "сините" са с 35, а втори с 36 е Локомотив (Пловдив). Витоша остава на дъното с едва 4 точки.
След тежката загуба с 0:6 от Еспаньол в Лига Европа, очакванията бяха днес Лудогорец "да се вдигне" с категорична победа. Шампионите обаче не бяха особено убедителни на стадиона в Бистрица. Проливният дъжд, придружен с вятър, също затрудниха играчите.
Най-чистите положения за "орлите" бяха пропуснати от Якуб Шверчок, който водеше атаката днес при отсъствието на Клаудиу Кешерю. Голмайсторът беше освободен след срещата с Еспаньол, за да се прибере в Румъния, където му се роди второ дете. Половинката му Лаура го дари с още един наследник - Патрик.
"Тигрите" също имаха своите шансове, като на няколко пъти Пламен Илиев трябваше да се намесва и да спасява мрежата си.