София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец взе точка в Москва

Всичко в групата ще се реши в Разград на 12 декември

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА (Москва) и Лудогорец завършиха при 1:1 в предпоследна среща от груповата фаза на Лига Европа след попадения на Клаудиу Кешерю в 67-ата минута и Фьодор Чалов в 75-ата минута. Така разградчани запазиха всички шансове да продължи напред, но всичко ще се реши в последния им домакински двубой срещу Ференцварош у дома (12 декември). Българският шампион води с точка на унгарците след равенството им 2:2 с Еспаньол тази вечер и хикс в Разград ще е достатъчен за елиминациите в Лига Европа.Двубоят в Москва започна с атаки към двете врати, като домакините постепенно взеха инициативата и подложиха Лудогорец на натиск. Две прострелни центрирания отляво в 11-ата и отдясно в 22-ата създадоха напрежение пред българската врата, но така и не се стигна до точен удар. Лудогорец се отчете с няколко контраатаки, но Марселиньо на два пъти не успяваше да стреля така, че да затрудни вратаря на съперника.
Първият точен удар в двубоя дойде в 30-ата минута, когато Бистрович затрудни Илиев, но българинът се справи и отрази шута в далечния си ъгъл. Лудогорец отвърна на предизвикателството и минути по-късно Кешерю също уцели вратата на ЦСКА, но вратарят на московчани изби топката в корнер. До края на полувремето динамиката на терена се запази, но без нищо запомнящо се пред двамата вратари.