София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЛУИС АДРИАНО НАПУСКА ШАХТЬОР (ДОНЕЦК) ПРЕЗ ЛЯТОТО

ЛУИС АДРИАНО ПРИЗНА, ЧЕ НЯМА ДА ОСТАНЕ

9 годиниФутбол 11 Телевизия Евроком

Луис Адриано ще напусне Шахтьор Донецк в края на годината, когато договорът му с украинския футболен гранд изтича. Луис Адриано  направи силен сезон в Шампионската лига, като все още е водещ реализатор през кампанията с 9 попадения в 7 мача.

Той е обект на интерес от редица водещи европейски клубове, сред които английските Арсенал и Ливърпул. "Планът ми е да изпълня договора си с Шахтьор, който изтича през декември 2015 година. В момента съм в силен период от кариерата ми и ще се опитаме да направим най-доброто за мен и за клуба. След толкова силни игри в последно време е ясно, че трудно ще остана в Украйна", коментира нападателят.

Адриано пристигна в Шахтьор от бразилския Интернасионал през 2007 година, а през 2009 година помогна на украинците да спечелят купата на УЕФА. Той има и два мача за бразилския национален отбор.

Грандът от Донецк почти сигурно ще се опита да продаде нападателя през лятото, за да не го изпусне като свободен агент през декември.