София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Сити си върна защитник от ПСВ Айндховен

“Гражданите” се възползваха от клауза за обратно закупуване в размер на 5,9 млн. евро, като играчът подписа за следващите 4 сезона

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Манчестър Сити официално обяви, че си е върнал с трансфер левия бек Анхелиньо, когото продаде на ПСВ Айндховен преди година за 5,5 млн. евро. “Гражданите” се възползваха от клауза за обратно закупуване в размер на 5,9 млн. евро, като играчът подписа за следващите 4 сезона.
22-годишният испанец пристигна в английския шампион за първи път през 2013 г. от Депортиво Ла Коруня. Последваха преотстъпвания в побратимените Ню Йорк Сити и Жирона, както и в Майорка и НАК Бреда преди да се стигне до трансфера му в ПСВ. Там той изигра 43 мача във всички турнири с 1 гол и 10 асистенции.
“Развълнуван съм да се завърна в Сити. Отбор, практикуващ невероятен футбол при Джосеп Гуардиола. Да ги гледам как играят, докато бях в Холандия, беше удоволствие. Представянето на Сити през последните два сезона е впечатляващо и съм много развълнуван да се завърна и да допринеса за стремежа на клуба за още успехи. Вярвам, че играта ми може да се развие под ръководството на Пеп и съм много уверен, че клубът ще става още по-силен през следващите години”, коментира Анхелиньо.