София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манолас смени Рома с Наполи

Клубът от Неапол активира откупната клауза на гръцкия национал, като ще плати 34 млн. евро, а самият защитник ще получи 2 млн. под формата на бонус

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Трансферът на Костас Манолас от Рома в Наполи е факт, съобщиха медиите в Италия. Клубът от Неапол активира откупната клауза на гръцкия национал, като ще плати 34 млн. евро, а самият защитник ще получи 2 млн. под формата на бонус. Манолас вече е подписал личния си договор тази вечер и остава единствено да премине медицинските прегледи преди сделката да бъде обявена официално.
28-годишният Манолас е парафирал за 5 години с Наполи и ще получава по 4,5 млн. евро на сезон. В обратната посока заминава Амаду Диавара, който ще струва на Рома 18 млн. евро. Още 3 млн. могат да влязат в касата на Наполи, ако халфът се представи на добро ниво. В момента националът на Гвинея участва на Купата на африканските нации.
 
Манолас ще оформи двойка в центъра на защитата на Наполи с Калиду Кулибали. Ювентус, Арсенал и Милан също имаха интерес към гръцкия защитник. Той идва на "Сан Паоло" на мястото на Раул Албиол, който беше продаден на Виляреал.
Манолас дойде в Рома през 2014 година от Олимпиакос срещу 15 млн. евро и си тръгва от клуба след 206 мача и 8 гола. Най-значимото му попадение е това, с което "джалоросите" елиминираха Барселона на 1/4-финалите в Шампионската лига през миналия сезон.