София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МАРК МАРКЕС ТРЪГВА ПРЪВ В ИСПАНИЯ

МАРК НАЙ-БЪРЗ НА АРАГОН

9 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Марк Маркес ще стартира от първа позиция в предстоящото Гран при на Испания. Шампионът в Moto GP постигна най-добро време в историята на пистата "Арагон".
Пилотът на Repsol Honda слезе до впечатляващите 1:46.635 мин при първия си опит във втората квалификация, подобрявайки досегашното върхово постижение, което отново беше негово от миналата година, с половин секунда. В третия си опит Маркес беше дори още по-бърз, но изгуби контрол над мотора си и да падне, разминавайки за щастие се без контузии.
Втори се нареди Хорхе Лоренсо с Yamaha, който изостана на 0.108 сек от водача. Испанецът единствен беше в състояние да постига обиколки, близки като време до тези на Маркес. Трети изненадващо се класира Андреа Ианоне с Ducati. Италианецът нарани рамото си след падане в предишния кръг в Мизано и още изпитва болки, но въпреки това направи страхотно каране и се нареди на първа редица с пасив от 0.543 сек спрямо Маркес.
Пол Еспаргаро с Yamaha Tech 3 остана 4-и, като това е изравнено най-добро негово постижение за сезона в квалификациите. Четвърти той потегли и на Херес.
След него останаха Дани Педроса с Repsol Honda и лидерът в шампионата Валентино Роси с Yamaha. С последната си бърза обиколка Доктора успя да мине напред, като изоставането му от водача е сериозно - 0.857 сек.