София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

МАРТИН КАМБУРОВ: НЯМА НИКАКВА ЛОГИКА ДА ИГРАЕМ В ЖЕГАТА

НАПАДАТЕЛЯТ СПЕЧЕЛИ ПЕТИЯ СИ ГОЛМАЙСТОРСКИ ПРИЗ В ЕЛИТА СЪС 17 ПОПАДЕНИЯ

8 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

През изминалия сезон Мартин Камбуров отново бе познатият лидер на Локомотив Пловдив. Нападателят спечели петия си голмайсторски приз в елита със 17 попадения. Той има 172 гола и вече е на пето място във вечната ранглиста. Четвърти преди него е Христо Бонев със 185. Дни преди дербито с Ботев от първия кръг Камбуров даде кратко интервю за "Тема Спорт".
- Мартине, как премина подготовката на Локомотив и готов ли е отборът за старта на шампионата?
- Подготовката протече на ниво. Всичко е нормално. Имаме доста нови, млади момчета, които се адаптират. Очакам да сме на нибо за старта.
- Напуснаха ви основни играчи като Емил Гъргоров, Стефан Велев, Иван Иванов... доколко тяхната липса ще се отрази на отбора?
- Във футбола е така, някои идват, други напускат. Така че трябва да се оправяме с футболистите, които имаме в момента, и тяхното отсъствие да не се усеща. Ще се опитаме да дадем всичко най-добро от нас и да побеждаваме. Смятам, че разполагаме с добър състав. Нужно ни е още малко Време за сработка.
- Стартирате с дерби срещу Ботев Пловдив, какво очакваш от сблъсъка?
- Надявам се да стане хубав мач и, разбира се, да победим, да зарадваме нашите привърженици. Съперникът също доста е променен. Вярвам, че хората ще останат доволни от това, което ще им предложим.
- Изглежда странно Битката за Пловдив да е в Бургас...
- За жалост е така. Още по-жалкото е, че се изискват осветления и терени за отборите в елита, а първите ни три мача са от 19:00 часа, в което няма никаква логика. Август месец, когато е най-голямата жега - 40 градуса, ние ще играем от 19:00 часа, при положение че имаме осветление на стадиона си, такова има и на "Лазур". Това не е нормално и няма как да станем свидетели на добър футбол при такива горещини. Жалко е за качеството на футбола, но така са го измислили от БфС и телевизията. Много по-различно е да играем от 21:00 часа.
- Какво е мнението ти за промените в елита и новия формат?
- Според мен беше задължително. Вече какво ще стане, ще видим, времето ще покаже. Нека да минат десетина кръга и тогава да говорим повече по темата. И друг път сме играли с плейофи - на две шестици, на д8е седмици. Едва ли ще е нещо по-различно. Важното е клубовете да издържат.
- Първата шестица ли ще е целта пред Локомотив Пловдив?
- Да, на първо време е това. Надявам се да влезем в първата шестица. Тази година силите на отборите ще са доста по-изравнени. ЦСКА, Левски и Лудогорец със сигурност ще са в първата шестица. От там Всички ще се борим за другите три места. Конкуренцията е сериозна. Чакат ни здрави битки.
- Как би коментирал завръщането на ЦСКА в елита?
- Не е моя работа да говоря по тази тема. ЦСКА заслужава да е в елита. Мястото му е там, за да има, първо, Вечно дерби с Левски и повече завързани мачове.
- Какви ще са твоите амбиции, нов голмайсторски приз?
- Да съм здрав и да помагам на отбора да изпълним целта - влизане в първата шестица. Всичко друго би било бонус за мен. Ако има добра играе от целия отбор, сигурно и аз ще бележа, футболът е колективен спорт. Пожелавам си да печелим, това е достатъчно