София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мегаофертата на Атлетико за Жоао Феликс е факт

Бенфика публикуваха специално съобщение, в което потвърдиха, че са получили оферта за 19-годишния талант

5 годиниФутбол 13 Телевизия Евроком

Португалската сензация Жоао Феликс съвсем скоро ще стане футболист на Атлетико Мадрид. От Бенфика публикуваха специално съобщение, в което потвърдиха, че са получили оферта за 19-годишния талант. Предложението на “дюшекчиите” дори надхвърля сумата от 120 млн. евро, вписана като откупна клауза в договора на офанзивния халф. Атлетико ще се раздели общо със 126 млн., за да привлече Феликс. Разликата от 6 млн. представлява таксите, които испанският клуб ще плати за разсрочването на цялата сума на няколко транша.Бенфика на практика признава, че финализирането на трансфера е само формалност. Той трябва да стане факт до края на седмицата. Това ще е най-скъпата сделка в историята на Атлетико. Миналото лято мадридският клуб даде 70 млн. евро за Тома Льомар, а сега инвестира почти двойно повече в покупката на Жоао Феликс.
Самият футболист ще прибира по 6 млн. евро годишно на “Wanda Metropolitano”. Неговият агент Жорже Мендеш пък ще вземе 30% от трансферната сума.От Атлетико смятат да заложат откупна клауза от 350 млн. евро в контракта на новото си бижу. Това също ще е рекорд. Досега “дюшекчиите” бяха оценили най-високо Антоан Гризман и Диего Коща - техните освобождаващи клаузи са в размер на 200 млн.  Тази на французина обаче ще падна на 120 млн. в началото на юли и тогава той ще премине в Барселона.
През миналия сезон Жоао Феликс проби с гръм и трясък в големия футбол. Младокът се наложи като титуляр в Бенфика и изигра общо 43 официални мача за лисабонските “орли”, като вкара впечатляващите 20 гола и направи 11 асистенции. Той вече дебютира и за националния отбор на Португалия във финаланата четворка на Лигата на нациите.