София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Меси не бърза с новия договор

Аржентинецът няма намерение да се възползва от опцията в настоящия си договор, която му позволява да си тръгне през лятото

4 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Звездата на Барселона Лионел Меси ще остане в тима минимум до края на сезон 2020/21, твърди “Marca”. Аржентинецът няма намерение да се възползва от опцията в настоящия си договор, която му позволява да си тръгне през лятото. В същото време обаче, той не бърза да слага подписа си под нов контракт. 32-годишният магьосник предпочита в края на всеки сезон да преценява как се чувства и дали тялото му позволява да играе на най-високо ниво.
Меси неведнъж е заявявал, че би искал да приключи кариерата си в Барса, а на същото се надява и президентът на каталунския гранд Джосеп Бартомеу.
“Ако Лео е здрав и има амбиция, всички ще са радостни той да удължи договора си. Винаги съм го сравнявал с Пеле, който игра само за един клуб в Бразилия. Не се съмнявам, че дори когато се откаже, Меси ще остане свързан с Барселона до края на живота си”, заяви преди няколко дни Бартомеу.
В събота аржентинецът заби хеттрик във вратата на Селта за успеха с 4:1 на “Камп Ноу” и вече има 8 гола от старта на сезона в Ла Лига.