София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан и Интер ще мерят сили в люта битка за топ 4

Двата тима застават един срещу друг в битка за Милано, но и за място в топ 4

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Тази вечер в 21:30 часа отборите на Милан и Интер излизат един срещу друг в "Дерби дела Мадонина" - едно от най-големите дербита на Апенините. Двата тима застават един срещу друг в битка за Милано, но и за място в топ 4. Двубоят е от 28-ия кръг на Серия "А".И тази година миланските грандове не успяха да се противопоставят на Ювентус, който се е запътил уверено към осма поредна титла. Все пак и при "росонерите" и при "нерадзурите" има видим прогрес. Двата отбора вече са основни претенденти за местата в топ 4, които дават право на участие в Шампионската лига.
Преди днешния мач Милан е на третата позиция във временното класиране с точка повече от своя голям конкурент. Всеки от двата тима ще иска да вземе победата първо за да зарадва своите фенове, които цяла година живеят за този мач, но и за изключително ценните три точки срещу пряк конкурент в битката за челните места.Милан се намира в по-добра форма напоследък. Възпитаниците на Дженаро Гатузо записаха  5 поредни победи в последните си 5 мача и определено настроението е приповдигнато.В същото време Интер показа някои колебания напоследък. Драмата с новия договор на звездата на тима Мауро Икарди си оказва своето влияние на представянето на отбора, който има само 1 победа в последните си три мача в първенството. За капак дойде и неприятното отпадане от Лига Европа на 1/8-финала от Айнтрахт (Франкфурт), което още повече вдигна напрежението върху Лучано Спалети и футболистите му преди голямото дерби.
В последните 110 години двата тима са се изправяли 222 пъти един срещу друг в официални мачове. Статистиката помежду им е доста изравнена, като леко предимство има Интер със 79 победи срещу 76 на Милан и 67 равенства. През първия полусезон сблъсъкът завърши с минимална победа с 1:0 в полза на Интер, като сега "росонерите" са настроени за реванш.
Освен това "Дерби дела Мадонина" постави нов рекорд в Серия "А". Милан е отчел 5.7 млн. евро приходи от продажбата на билети и други услуги. Билетите за срещата на практика са разпродадени. Тази сума е малко по-голяма от тази, отчетена преди няколко месеца в мача между двата отбора. Тогава Интер се похвали с приходи от 5.29 млн. евро.
Дженаро Гатузо се радва на почти пълен състав за този мач. Единствено трайно контузеният Джакомо Бонавентура няма да може да вземе участие в срещата, но всички останали играчи са на разположение на наставника.

В същото време в Интер имат някои проблеми. МАуро Икарди продължава да е извън сметките на треньорския щаб, а Раджа Наинголан също няма да може да вземе участие в двубоя. Жоао Миранда има шанс да играе с маска, след като получи фрактура на носа.Серия "А", 28 кръг:
МИЛАН - ИНТЕРВероятни състави:
МИЛАН: Донарума, Калдара, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кесие, Бакайоко, Пакета, Сусо, Чалханоолу, ПьонтекИНТЕР: Ханданович, Д`Амброзио, Де Фрай, Скриняр, Асамоа, Галярдини, Брозович, Политано, Марио, Перишич, МартинесСтадион: "Джузепе Меаца", МиланоСъдия: Марко ГуидаНачало: 21:30 часа