София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан и Интер вдигат нов стадион, разрушават "Джузепе Меаца"

Новото съоръжение ще бъде построено до стадион “Джузепе Меаца”, който ще бъде съборен, но ще приема домакинските срещи на тима в процеса на строителство

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Милан и Интер работят съвместно по проект за изграждането на нов стадион в близост до “Джузепе Меаца”, който ще прилича на американския MetLife Stadium и ще бъде завършен до 2023 година. Милан очаква зелена светлина от ръководството на Интер, за да стартира проекта, който бе одобрен от кмета на Милано, съобщава La Repubblica.
Новото съоръжение ще бъде построено до стадион “Джузепе Меаца”, който ще бъде съборен, но ще приема домакинските срещи на тима в процеса на строителство. Капацитетът на стадиона ще бъде за 60 000 души.
Стадионът ще струва на двата клуба общо 600 млн. евро, което е малко повече от проекта за реконструкция на “Сантиаго Бернабеу”.
Новото съоръжение ще прилича на стадион MetLife в Ню Йорк, който е дом на Ню Йорк Джайънтс и Ню Йорк Джетс. Изданието допълва, че ще бъде изградена сцена с 5000 места за концерти и събития, както и нов търговски център в близост до стадиона.