София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Милан надви Верона  с 1:0

Единственото попадение в двубоя отбеляза Кшищоф Пьонтек от дузпа в 68-ата минута

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Милан се наложи с 1:0 над Верона и записа втора поредна победа в Серия "А". Единственото попадение в двубоя отбеляза Кшищоф Пьонтек от дузпа в 68-ата минута. Верона затрудни сериозно "червено-черните", които днес играха в бяло. Домакините останаха с човек по-малко още в средата на първата част след червен картон на Мариуш Степински, но въпреки това заслужаваха поне равенството.
Така, след третия кръг Милан вече е в горната половина на таблицата с актив от 6 точки. Във всички мачове на "росонерите" беше отбелязан само по един гол - загуба с 0:1 от Удинезе и победи със същия резултат срещу новаците Бреша и Верона.
Домакините останаха с 4 точки от двубоите с Болоня и Лече, а днес регистрираха първа загуба след завръщането си в елита.
В исторически план Милан играе много трудно на “Маркантонио Бентегоди”, където два пъти е губил титлата. Отборът претърпя поражения в предишните си две визити на Верона - 1:2 през 2016 година и 0:3 през 2017-а. Домакините бяха допуснали поражение само в една от петте си най-скорошни срещи с “росонерите”.
През седмицата Салваторе Бокети се контузи на тренировка и се присъедини към другите контузени в състава на Верона - Емануел Баду и Даниеле Беса. Новото попълнение Степински започна като титуляр, след като беше привлечен в последния ден от трансферния прозорец от градския съперник Киево. Валерио Вере и Матия Дзакани действаха най-близо до поляка.За Милан се завърна Пьонтек, който бъде подпомаган в предни позиции от Сусо и Лукас Пакета. Сред резервите остана Саму Кастийехо. В средата на терена Лукас Билия замести Исмаел Бенасер. На пейката бяха и други двама от новите в отбора - Тео Ернандес и Анте Ребич.
Домакините стартираха агресивно и Валерио Вере засече центриране на Давиде Фараони, но прати топката в аут. Джанлуиджи Донарума на няколко пъти трябваше да се намесва и го направи с необходимото хладнокръвие. Атаките на Милан пък не носеха особена заплаха за стража Марко Силвестри.Верона играеше добре, но още в средата на полувремето остана в намален състав. Дебютантът Степински вдигна високо крака си и ритна в главата Матео Мусакио, като първоначално получи само жълт картон, но след това реферът Джанлука Манянело прегледа ситуацията с помощта на ВАР и изгони нападателя на домакините.В първия кръг, при визитата на Болоня, Верона отново получи червен картон преди почивката и стигна до равенство 1:1. Днес тимът пак показа характер и не се огъна с човек по-малко. Вере имаше още една възможност да открие резултата, след като беше изведен очи в очи с Донарума, но стреля в тялото му.Милан държеше топката в дълги периоди от първата част, но не намираше начин да преодолее стабилната отбрана на Верона. На почивката Марко Джампаоло реши да промени нещо и пусна в игра Ребич, за когото това беше повторен дебют в Серия "А". Хърватинът влезе на мястото на Пакета.
Второто полувреме се оказа наситено с интересни събития. Първо Давиде Калабриянацели гредата с хубав изстрел извън наказателното поле, след като преди това овладя топката на гърди. Гредата помогна и на "росонерите" след шут на Вере. Малко по-късно най-опасният нападател на домакините беше заменен от Матео Песина.
В средата на втората част Милан получи дузпа, а с това и възможността да излезе напред в резултата. Силен удар на Хакан Чалханоглусрещна разперената ръка на Корай Гюнтер. Съдията не се поколеба и посочи бялата точка. Домакините протестираха и изпълнението на наказателния удар се забави с близо три минути, но това не смути Пьонтек, който опъна мрежата.
След гола "росонерите" се стремяха да владеят топката и да убиват темпото - нещо, което не беше трудно предвид умората в състава на домакините. В 82-ата минута Пьонтек вкара второ попадение за Милан, но то не беше зачетено. Нападателят се възползва от грешка на вратаря Марко Силвестри, който изпусна топката, и я добута зад голлинията. Реферът Манянело отново прибегна до помощта на ВАР и прецени, че Пьонтек е фаулирал стража.
В самия край на добавеното време Калабрия също беше изгонен, а Верона се сдоби с отлична възможност да изравни. От перфектна позиция малко зад границата на наказателното поле Мигел ВелосоМигел Велосо шутира право в стената и победата остана за Милан.