София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан не се отказва от Торейра, пита и за Фекир

Ако това се случи, уругваецът ще работи отново с бившия си треньор в Сампдория Марко Джампаоло

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Възможността Лукас Торейра да премине в Милан не е пропаднала. Халфът на Арсенал е категоричен в желанието си да се завърне в Серия "А" и да облече екипа на "росонерите". Ако това се случи, уругваецът ще работи отново с бившия си треньор в Сампдория Марко Джампаоло.
Торейра се превърна във важна фигура за Арсенал, но се адаптира трудно към живота в Англия, а това важи с двойна сила за семейството му. От Арсенал няма да се разделят с него за по-малко от 40 млн. евро, но Милан не може да си позволи да плати подобна сума наведнъж. "Червено-черните" ще направят оферта за взимането на халфа под наем за две години срещу 5 млн. евро. През 2021 година пък Милан ще трябва задължително да откупи Торейра за 30 млн. Другият вариант е в евентуална сделка да бъде включен Франк Кесие, но на този етап от Арсенал не проявяват интерес към национала на Кот д'Ивоар.
Друга трансферна цел на миланския гранд е Набил Фекир. Според "France Football" от няколко седмици "росонерите" правят опити да влязат преговори с Лион за атакуващия халф.
25-годишният световен шампион навлиза в последната година от договора си и от Лион са склонни да го продадат това лято, като избират най-добрата оферта. Миналото лято Лион предложи за Фекир 70 млн. евро, но офертата беше отказана. Смята се, че сега "хлапетата" ще приемат предложение дори за 40 млн.