София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Милан помечта, но накрая плака

Домакините започнаха да търсят равенството, но без да създават чисти голови положения

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Милан да се завърне в Шампионската лига след дълга пауза се изпари. "Росонерите" победиха трудно СПАЛ с 3:2, но останаха на пето място в крайното класиране на Серия "А" за сезон 2018/2019 година. Така грандът от Милано отново ще гледа най-комерсиалния клубен турнир на планетата по телевизията. Двубоят във Ферара беше изключително драматичен. Той се превърна в копие на сезона на състава воден от Гатузо, който през цялата година се луташе между положителни моменти и изключително слаби периоди.  Именно слабата серия от резултати на "червено-черните" след дербито с Интер, когато Милан взе едва пет точки от седем мача и изпуснаха мястото си в четворката, се оказаха решаващи.Джанлуиджи Донарума е на вратата, а Иняцио Абате Матео Мусакио, Алесио Романьоли и Рикардо Родригес в защита. Франк Кесие, Тиемуе Бакайоко и Хакан Чалханоглу са халфовете в схемата 4-3-3. Сусо, Кшищоф Пьонтек и Фабио Бориниса в атака.
Леонардо Сепличи искаше победа над "росонерите" и заложи на най-доброто. На вратата бе Емилиано Вивиано, Франческо Викари, Тиаго Сионек и Кевин Бонифаци бяха тримата защитници. Мануел Ладзари, Матиа Валоти, Алесандро Мурджа, Ясмин Куртич и Мохамед Салим Фарес бяха халфовете зад нападателите Мирко Антенучи, Андреа Петаня. Миланският гранд започна по-активно, като Пьонтек пропусна сам срещу Вивиано в 4-ата минута. Нападателят стреля силно, но стражът с крак изби. Фабио Борини пък стреля в аут от добра позиция малко по-късно. Чалханоглу в 10-ата минута се размина с попадение, след като стреля силно от границата на наказателното поле.По-добрата игра на гостите даде резултат в 17-ата минута, когато Милан поведе с 0:1. Кесие центрира отдясно към Чалханоглу, който със силен изстрел от 12 метра прати топката в долния десен ъгъл на Вивиано. Турският халф се разписа в трети пореден мач от Серия "А", след като преди това нямаше попадение в 33 поредни мача от калчото.При радостта си от гола вратарят на "червено-черните" Донарума се контузи в дясното бедро и беше заменен принудително, като най-вероятно ще пропусне и мачовете на Италия.На негово място влезе Пепе Рейна, а при следващата атака в 22-ата минута Кесие удвои. Халфът получи топката в наказателното поле,  финтира бранител, а след това с левия крак прати топката в горния десен ъгъл на Вивиано за 0:2. Голът беше шести за полузащитника в кампанията, като подобри постижението си от пет гола с екипа на "росонерите" от предния сезон.Глупав фаул на Абате, който му донесе жълт картон, върна домакините в мача. Алесандро Муржда центрира, а Викари изпревари всички и с глава прати топката в горния ляв ъгъл на гостите. Попадението бе второ за защитника през този сезон.Домакините започнаха да търсят равенството, но без да създават чисти голови положения. Пьонтек пък опита хубава задна ножица, но ударът му беше слаб и не затрудни Вивиано. Плътен шут на Чалханоглу мина близо до дясната греда на домакините.