София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мирослав Будинов: "В такива ситуации трябва да имаш и доза късмет, за да вкараш такъв гол. Получи се много красиво."

Миро Будинов гостува в Дискусионен клуб Седмиците

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Водещ: Знаеш ли колко хора разплака? (смее се) 

Мирослав Будинов: Сигурно и доста съм зарадвал.

Водещ: Миро, как се вкарват голове в такива трудни моменти? 

Миро Будинов: Трудно, трябва си и малко късмет. В такива сутация да се отбележи така, имаше и доза късмет, виждате, че топката мина през доста хора, тупна, удари се в гредата, но се получи за красиво.

Водещ: Разкажи ми малко повече за този двубой, беше като сценарии на Хичкок.

Миро Будинов: Явно така трябваше да завърши тази среща - с такъв гол. Аз казах и пред други ваши колеги, че се радвам, че играхме като равен с равен с Левски. Дали те ни подцениха и улесниха със слабата си игра, няма значение. Ние гледаме себе си и сме доста доволни от добрата игра и резултата.

Водещ: Дадоха дузпа срещу вас, изгониха ви човек. Интересно ми е какво си говорихте на терена?

Миро Будинов: Аз влезнах към края, вече бяха изгонили и човек, не беше много приятно, не влезнах много обнабежден, но се усещаше, че можем да вземем нещо от този отбор на Левски. Не се предавахме до последно и имахме шанс и съответно труда ни се възнагради.

Водещ: Коментирай положението с дузпата, която дадоха срещу вас. 

Миро Будинов: По лично мое мнение нямаше никаква дузпа, гледах на повторението, мисля че дори нямаше и съприкосновение между двамата. Защо винаги тези дузпи се свирят в полза на по-големи отбори? Имаше една ситуация миналата година в Разград срещу Лудогорец, беше 92 минута и отново им дадоха доста спорна дузпа, но така е преценил съдията. Не можем да върнем ситуацията.

Водещ: Мислиш ли, че може да се пребориш за титулярно място в Септември. Играеше в Дунав Русе когато бяха много силен отбор, играхте в евротурнирите. 

Миро Будинов: Има 1 мач до края на сезона, ако не мога да се преборя в Септември, ще се преборя някъде другаде. 

Водещ: Бяхте голям колектив в Дунав Русе, поддържаш ли връзка с момчетата и мислите ли да се съберете отново някъде.

Миро Будинов: Поддържам честа връзка с момчетата, все пак сме приятели. Доста често си говорим да се съберем някъде, но ще е трудно. Ще видим какво ще стане.

Водещ: Какво мислиш за грешките на съдиите, резонни ли са, нормални ли са?

Миро Будинов: Всеки греши, но понякога се натрупват много грешки и то винаги в ущърб на по-малките отбори и в подкрепа на грандовете и тогава се набива на очи, и започваш да мислиш дали умишлено е отсъдено така. На пръв поглед елементарни ситуации, но грешни отсъждания.

Водещ: Много дълъг период зимна пауза, какво мислиш?

Миро Будинов: Ние почваме подготовка на 6-7 януари. Не смятам, че е дълъг. Определено имаме нужда от почивка.