София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мисиджан с български паспорт до 9 месеца

Върджил Мисиджан можеше да стане национал на Суринам, но отказа

6 годиниФутбол 11 Телевизия Евроком

 Един от най-силните чужденци в Лудогорец - Върджил Мисиджан, може да играе за България в следващите квалификации - тези за Евро 2020, които започват през септември догодина. След 9 месеца -август 2018 г., ще се навършат точно 5 години, откакто холандският бързак пристигна в Разград. От тогава до сега той записа куп впечатляващи мачове в Европа и България, а най-позитивното е, че крилото е само на 24 години.
„Мисля, че ако заслужава и ако треньорът реши, би било добре за българския национален отбор", каза доскорошният треньор на Вюра в Лудогорец Георги Дерменджиев. „Аз не мога да коментирам решенията на Хубчев кой да се вика в националния отбор. Нека той си работи, така както е започнал и да не му даваме мнение кой трябва да е в националния отбор. Трябва да го оставим на спокойствие", добави Дерменджиев.
За да заиграе за България, Мисиджан трябва да получи и наш паспорт. Той все още няма такъв, макар и да е почти 5 години в Лудогорец.
Що се отнася до сагата с холандеца, който бе изваден от групата на тима преди да поднови договора си с Лудогорец, Дерменджиев коментира: „Клубът е силен и трябва по този начин да се прави. Не може да се позволява да му се извиват ръцете, колкото и добри да са и каквито и звезди да са".
Върджил Мисиджан можеше да стане национал на Суринам, но отказа. Той получи покана от въпросната федерация през 2014 г. Тогава южноамериканската страна имаше за цел да направи силен отбор за квалификациите за Мондиал 2018. Мисиджан е роден в град Гьорле, но семейството му е от Суринам, като той дори играеше с гривни с флага на страната. Вюра има един мач за младежките формации на Холандия, но в неофициална среща.