София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Монако ликува в дербито на Лазурния бряг

Загубата е трета за Ница и "орлетата" пропуснаха шанса поне временно да се изравнят по точки с шампиона и водач в класирането Пари Сен Жермен

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Първата победа на Монако през сезона в Лига 1 дойде чак в 7-ия кръг, ноб е изключително сладка. "Монегаските" спечелиха с 3:1 срещу Ница в дербито на Лазурния бряг и вече са извън зоната на изпадащите.Александър Головин изигра най-силния си мач за тима от Княжеството. Руският национал вкара два от головете за победата. За Монако се разписа и Уисам Бен Йедер, а Патрик Бюрне беше точен за Ница в началото на второто полувреме.
Головин даде преднина на домакините в 29-ата минута. Бившият халф на ЦСКА (Москва) не остави шансове на Валтер Бенитес с мощен шут под гредата с левия крак.След почивката Ница се активизира и Бюрне изравни с дебютния си гол в Лига 1, но в 74ата минута отново Головин попадна в прегръдките на съотборниците си. Руснакът се възползва от перфектно подаване на Ислам Слимани и технично копна топката над Бенитес.
В 80-ата минута Головин се прояви и с асистенция за Бен Йедер, който оформи успеха на Монако.Загубата е трета за Ница и "орлетата" пропуснаха шанса поне временно да се изравнят по точки с шампиона и водач в класирането Пари Сен Жермен.