София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Монако победи Амиен с 2:0

Тимът от Княжеството напусна зоната на изпадащите

5 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

Ефектът "Тиери Анри" вече започна да дава резултати в Монако. Отборът от Княжеството се измъкна от зоната на изпадащите след победа с 2:0 като гост на директния конкурент Амиен в 16-ия кръг на Лига 1. И двата гола за успеха на "монегаските" отбеляза капитанът Радамел Фалкао от дузпи, съответно в 43-ата и 90-ата минути. Домакините завършиха с 10 души на терена, след като в края Бакайе Дибаси беше изгонен за нарушение срещу Фалкао.Така Монако за първи път от 25 септември насам излезе от опасната зона и вече гледа с по-голям оптимизъм на бъдещето си, като вече заема 17-ата позиция с 13 точки. Все пак Монако отново показа зависимост от Фалкао, който със своите седем попадения и една асистенция през сезона се оказва въвлечен в половината от отбелязаните от Монако голове през сезона.
В друг завършил мач от кръга днес Ница и Анже завършиха 0:0. Вратарят Людовик Бютел беше изгонен от съдия с директен червен картон в 90+4 минута, след като излезе далеч от наказателното си поле и фаулира противников футболист.Ница е на седмо място в класирането с 25 точки, а Анже е 12-и с 18 точки. Водач във временното класиране е ПСЖ с 43 точки и мач по-малко.