София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Моуриньо за Кристиано, Ювентус, Реал и асистента на Сари

Нова любопитна пресконференция на Моуриньо

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо даде поредната си любопитна пресконференция, предшестваща утрешния двубой от Шампионската лига срещу Ювентус. Португалецът коментира завръщането на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд", слуховете за Реал Мадрид, както и инцидентът с асистента на Маурицио Сари в края на съботното дерби с Челси (2:2) на "Стамфорд Бридж".

Ето и всички акценти от брифинга на Специалния преди утрешния сблъсък:


За слуховете за негово евентуално завръщане в Реал Мадрид

- Щастлив съм тук. Бих се радвал да изпълня договора си и да остана дори след изтичането му. Мисля единствено за Манчестър Юнайтед. 

За Кристиано Роналдо

- Мисля, че Кристиано е на такова ниво, че няма смисъл да се задават въпроси и да се дават отговори за него. Той е един от най-добрите играчи за всички времена и никой не може да каже противното. 

За равенството с Челси

- Чувствата ни са доста противоречиви след този мач. Всички са доволни от отборното представяне, но никой не е щастлив от резултата. 

За инцидента с асистента на Сари 

- Искам да благодаря на Сари за неговата откровеност. Искам да благодаря и на Челси за същото, но няма да съм щастлив, ако се стигне толкова далеч с това момче. Той не заслужава това. Аз вече приех неговите извинения. Не мисля, че заслужава да бъде уволнен. 

За Ювентус

- Ювентус вече разполага с играч, който прави разликата. Те са повече от претендент за спечелването на Шампионската лига. Върнаха си Бонучи, взеха Кансело и Джан, както и други важни попълнения. Ювентус има много какво да предложи.
 

Моуриньо разкри още, че Алексис Санчес е аут за двубоя срещу Ювентус, но отказа да говори за Пол Погба, който е бивш играч на Ювентус. В крайна сметка португалецът заключи, че не харесва тази пресконференция.