София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

11-ТЕ НА ПЕТЕВ ?

НАЙ-ГОЛЯМАТА ВЪПРОСИТЕЛНА Е ЗА ВРАТАРСКИЯ ПОСТ. ЩЕ ЗАЛОЖИ ЛИ ОТНОВО НА СИНА НА ШЕФА НА БФС?

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Наближава решителната евроквалификация с Норвегия. Националите ни излязоха с призиви към феновете за пълна подкрепа в четвъртък вечер, дори и билетът за сектор А да е 40 лева.  Въпреки че надежата е много малка, все пак я има. А и предвид квалификационната група за СП 2018, това може да е последният ни шанс за участие в голям форум. 

Затова екипът на телевизия "Евроком" реши да помогне на старши-треньор Ивайло Петев в избора на титулярните 11 срещу скандинавците. 

Ето кои са нашите избраници: 

Вратар - Божидар Митрев

След като Владо Стоянов остана за втори пореден мач на резервната скамейка на Лудогорец ще бъде изненада, поне за мен, Петев да заложи на него. Митрев също не е твърд титуляр в новия си отбор Шериф Тираспол, но все още няма допуснат гол във врата си и затова моето предложение е той да започне двубоя с Норвегия. Изглежда много тудно пред Ивайло Петев да вземе решение за титулярен страж, но със сигурност той ще заложи на правилния човек. Третият вратар Николай Михайлов пък започна само един мач за Мерсин този сезон, в който допусна цели 5 попадения. 

Десен защитник - Иван Бандаловски/Станислав Манолев

Тук и аз съм разколебан. И двамата не могат да се похвалят с много игрови минути. Манолев е твърда резерва в Кубан, докато Бандаловски лекуваше контузия и отсъства дълго време от терените. Защитникът на Партизан обаче се върна и сега изглежда по-здрав от всякога. Предвид възможността Манолев да започне и като крило, Бандата е по-вероятният титуляр за десния фланг на защитата. 

Централен защитник - Николай Бодуров 

В момента няма по-добър от него за огромно съжаление. Бодуров загуби титулярното си място във Фулъм, но все още остава най-класният бранител на националния отбор. Просто няма друга по-добра опция за този пост. 

Централен защитник - Георги Терзиев 

Въпреки че двойка Бодуров-Терзиев би създала доста неприятности за вратата ни, предвид височината на норвежките нападатели, ми изглежда по-логично Петев да предпочете Терзиев пред Александър Александров. В последните 5 мача на Лудогорец Александров има само един мач като титуляр, а колегата му и пряк конкурент записа 4.

Ляв защитник -Йордан Минев

Все още не е сигурно дали Данчо ще може да играе в мача с Норвегия, тъй като получи контузия вчера. Все пак той изглежда като единствената опция пред Петев. В противен случай трябва да играе брат му Веселин, който не се намира в кой знае каква форма, а и годините вече му тежат. За разлика от него, Йордан е почти перфектен в защитата на Лудогорец. 

Дефанзивен халф - Светослав Дяков 

Колкото и да не искам да го призная, няма друга опция пред Петев. Плюс това Дяков е и капитан на отбора. Само може да се надяваме той да изиграе цял мач и да не бъде изгонен заради грубите си влизания. И ако не друго, то поне опитът му ще бъде от полза за националите.

Вътрешен халф - Ивайло Чочев 

Чочев определено е надеждата на българския футбол. Един от най-добрите в националния отбор в момента. В отсъствието на Владимир Гаджев, той трябва задължително да започне като титуляр. Чочев получи лека контузия в първия мач на Палермо в Серия А, но изглежда готов да играе за националния отбор. 

Атакуващ халф - Ивелин Попов 

Попето доказа, че може и да играе на 100% за отбора. Когато има желание се раздава, а и играта му се получава. Мисля, че няма нужда от аргументация за този избор. Просто няма по-добър от него. Дори мога да кажа, че той е най-добрият ни играч към този момент. 

Дясно крило - Станислав Манолев/Александър Тонев 

По-горе написах, че Манолев може да почне и като десен бек. Това би означавало, че Тонев е най-логичният избор за дясно крило пред Ивайло Петев. Въпреки липсата на игрово време, той е доказал класата си и най-вече желанието за игра, когато облече фланелката на националите. Ако пък Бандаловски започне титуляр, то Манолев е по-добрият избор за крило. Повече опит, по-добро центриране и далеч по-точни отигравания можем да видим от футболиста на Кубан. Тонев има още малко време, докато да се утвърди в националния отбор. Преди това трябва да го направи във Фрозиноне. 

Ляво крило - Георги Миланов 

Въпреки че от началото на сезона в Русия Миланов остава на резервната скамейка на ЦСКА Москава, той е най-добрият футболист за този пост. Просто не виждам някой, който би го изместил от титулярните 11 на Петев, освен ако не му хрумне някоя гениална идея на бившия треньор на Лудогорец и АЕЛ Лимасол. 

Нападател - Илиян Мицански 

След преминаването си в южнокорейския Сувон, Мицански не блести, ама изобщо. Той обаче е най-логичният избор за титуляр. Божинов е контузен, Рангелов е може би само за пълнеж, а Алекс Колев и Венци Христов нямат необходимия опит за толкова важен мач. Плюс това Мицански и Попето показаха колко добре се разбират в мача с Италия. Дано го направят и сега. 

Автор: Павел Колев