София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Наказаха Пулев за шест месеца, пращат го на курс за сексуални посегателства

Очакванията бяха комисията да реши до 48 дни, но тя вече излезе с решение

5 годиниДруги 7 Телевизия Евроком

Атлетическата комисия на щата Калифорния наложи изненадващо бързо наказание на българския боксьор Кубрат Пулев във връзка с придобилата широка популярност целувка с репортерката Дженифър Равало, популярна още като Джени Суши. Очакванията бяха комисията да реши до 48 дни, но тя вече излезе с решение.
От спортния ръководен орган на американския щат решиха лицензът на Кобрата в Северна Америка да бъде отнет до 23 септември или 6 месеца от датата на прословутата целувка. Дотогава той има срок да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства. Освен всичко друго софиянецът трябва да заплати глоба от 2500 щатски долара. На 22 юли Пулев ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на наложения му курс и как му е повлиял. Ако той се справи успешно с тази задача, 6-месечното наказание може да бъде намалено.
Ако Пулев по някакъв начин не изпълни указаните му действия, наказанието автоматично придобива 12-месечен характер и бива придружено от допълнителни глоба от 2500 долара. Друго изискване, с което българинът трябва да се съобрази, е, че когато кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, той трябва да го стори задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния, преди да търси лиценз пред която и да е друга щатска комисия.
При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии, така че наказанието ще важи за целите Съединени щати.  Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването сред 7-членната комисия.