София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нант остави мъката настрана и постави ултиматум на Кардиф

Французите си искат парите, докато други търсят тялото му

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

От Нант са изпратили официално писмо, с което призовават Кардиф Сити до 10 дни да се издължи по трансфера на Емилиано Сала, съобщава BBC. Става дума за 15-те млн. паунда, които представителят на Премиър лийг се договори да плати за нападателя. Срокът изтича на 15 февруари.Както е известно обаче, от Кардиф “замразиха” всякакви преводи покрай драмата с предполагаемата кончина на Сала. Самолетът, на който той беше на път за уелски град, изчезна от радарите на 21 януари. Преди дни летателният апарат беше локализиран на дъното на Ламанша на 63 метра дълбочина. Заснетите кадри по време на издирвателната операция показват наличието на едно тяло в самолета, но на кого е то - на футболиста или на пилота, ще стане ясно чак при изваждането на повърхността.
По принцип Кардиф Сити беше задължен да плати първата част от сумата в рамките на 7 дни след подписването на договора. След официалното си представяне като играч на Сити на 19 януари аржентинецът се върна в Нант, за да си вземе багажа и да се сбогува с досегашните си съотборници.