София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нант продължава за Купата на Франция в памет на Сала

В последния 1/8-финален сблъсък по-късно днес играят Каен и Бастиа

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Нант се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Франция след победа с 2:0 у дома над Тулуза. "Канарчетата" решиха изхода на мача на "Стад дьо ла Бужоар" през първите 45 минути. Първото попадение в мача падна в 9-ата минута, като негов автор стана Калифа Кулибали. Отбелязването на попадението съвпадна с минутата, в която феновете на Нант почитат паметта на бившия нападател на тима Емилиано Сала, който изчезна по време на полет до Кардиф, където трябваше да продължи кариерата си.
Кулибали се разписа с глава след асистенция на Лима, като в същото време феновете скандираха "Сала, Сала". Това беше трето попадение за нападателя от Мали за Купата, като преди това той се разписа срещу Шатору и Ентант. В 41-ата минута Нант удвои аванса си след индивидуална акция на Лимбомб. След почивката воденият от Вахид Халилходжич тим можеше да стигне до трети гол, но засада спря обещаваща атака. Футболистите на Тулуза се активизираха, като в основата на това бе влизането в игра на Макс Градел, но резултатът се запази. Така Нант се озова за първи път от три години насам сред 1/4-финалистите на надпреварата.Напред продължават още отборите на Дижон, който победи Кроа с 3:0 след попадения на Таварес, Балмон и Саид, както и Орлеан, сразил Метц с 1:0 с гол от дузпа на Лекуш в 30-ата минута. В последния 1/8-финален сблъсък по-късно днес играят Каен и Бастиа.