София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Наполи и Палермо  завършиха наравно с 1:1

Палермо измъкна точка като гост на претендента за титлата Наполи

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Наполи се издъни у дома и завърши 1:1 с един от почти сигурните изпадащи този сезон Палермо в среща от 22-ия кръг на италианската Серия „А”. Българският национал Ивайло Чочев игра цял мач за гостите.
Тимът от Сицилия изненадващо поведе с гол на Илия Несторовски (6) след центриране на Андреа Рисполи. Минута по-късно домакините можеха да изравнят, след като Марек Хамшик центрира успоредно на голлинията, а Хосе Кайехон отблизо не успя да вкара на празна врата. В 11-ата минута и гредата помогна на гостите след удар на Дрийс Мертенс. Домакините търсеха усилено изравнителен гол, но не успяваха да го постигнат заради многобройните си пропуски.
В 48-ата минута силен удар на Мертенс бе спасен от вратаря Посавец, който се намеси решително и в 57-ата минута след шут на Лоренцо Инсиние. Все пак стражът на сицилианците капитулира, като Дрийс Мертенс (66) бе точен за 1:1. Белгийският национал шутира от границата на наказателното поле, но топката отиваше право към Посавец, който обаче я пропусна да мине през краката му.
В 75-ата минута Желински отправи бомбен удар, който Посавец спаси. Шест минути по-късно при контраатака на гостите Ивайло Чочев напредна през центъра и реши сам да шутира от далечна дистанция, но не затрудни вратаря Хосе Рейна. В ответната атака удар на Елсейд Хисай бе спасен от Посвец, който се превърна в герой за гостите, след като в 88-ата минута отрази и удар на Хосе Кайехон от малък ъгъл. В последната 90-а минута Голданига извърши грубо нарушение пред наказателното поле и получи директен червен картон, за да завършат гостите мача в намален състав.
В добавеното време удар от фаул на Мертенс рикошира в стената и мина близо до гредата, а след това и Инсиние направи пропуск след шут от близка дистанция.
Така Палермо спря серията от пет победи на Наполи във всички турнири, но остава предпоследен с 11 точки и на 10 от спасителната 17-а позиция, заемана към момента от Емполи. Наполи запазва третата си позиция с 45 точки, изоставайки на 6 от лидера Ювентус, който е и с мач по-малко в актива си.