София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Наполи отново разочарова срещу десет "грифони"

В крайна сметка мачът завърши без победител и Наполи остава на 2-ото място с 64 точки, като вече изостава на 20 зад лидера Ювентус

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Отборът на Наполи отново разочарова своите привърженици, след като не успя да победи Дженоа в домакинството си от 31-ия кръг в Серия "А". Срещата на "Сан Паоло" завърши при резултат 1:1. "Грифоните" за пореден път се доказаха като много коварен съперник и стигнаха до точката с 10 души на терена, след като Стефано Стураро бе изгонен в 28-ата минута. Дрис Мертенс даде преднина на домакините в 34-ата минута, но в 45-ата Дарко Лазович изравни и този резултат се запази до края.Наполи имаше първата възможност в мача още във 2-ата минута, когато Аркадиуш Милик бе изведен на скорост и стреля, като топката облиза напречната греда.
След това обаче последваха силни минути за гостите и за Горан Пандев, който правеше каквото си иска със защитата на съперника. В 8-ата минута той бе изведен в наказателното поле, но от малък ъгъл е успя да преодолее вратаря. След това пред него се откри нов шанс в 13-ата минута и стреля покрай вратата. Най-добрата възможност за македонеца бе в 20-ата минута, когато отправи страхотен шут извън наказателното поле и само блестящата намеса на Орестис Карнезиспопречи резултатът да бъде открит.В 26-ата минута обаче ентусиазмът на гостите бе прекършен от червен картон за Стефано Стураро. Той извърши груб фаул в гръб срещу Алан и в първия момент съдията му даде жълт картон, но след намесата на ВАР той промени решението си и го прати преждевременно под душовете.Наполи веднага се възполза от численото си предимство и в 34-ата минута поведе в резултата. Дрис Мертенс получи пред наказателното поле и с прецизен изстрел от около 25 метра заби кълбото в мрежата за 1:0.
Дженоа обаче продължи да играе смело и в 37-ата минута истрел с глава на Корай Гюнтер се отби от гредата.Краят на полувремето бе доста вълнуващ. Първо домакините пропуснаха две чудесни възможности чрез Милик, който стеля с глава с плонж, а след това Хосе Кайехон бе изведен на стрелкова позиция, но ударът му бе отразен от вратаря. В 3-ата минута на добавеното време обаче "Грифоните" възстановиха равенството. Пандев центрира за Дарко Лазович, който от воле отбеляза за 1:1.Второто полувреме премина почти изцяло под диктовката на Наполи, но играчите на Дженоа се бранеха доста успешно и рядко допускаха да се стигна до реални голови опасности пред тяхната врата. Такава имаше в 56-ата минута, когато Милик бе намерен с центриране пред вратарското поле, но ударът му с глава бе спасен буквално на голлинията от вратаря Йонуц Андрей Раду.
В 74-ата минута Лоренцо Инсиние опита да си изпроси дузпа като се сблъска със защитник в пеналта, но съдията бе категоричен, че играта трябва да продължи. Минута по-късно Милик отново обстрелва вратата с глава, но неточно.В 78-ата минута Дженоа можеше от нищото да стигне до успеха. Педро Перейрацентрира по земя за Кристиан Куаме който засече къбото отблизо, но Карнезис с блестяща намеса опази вратата си. При последвалия корнер Естебан Ролон шутира опасно от дистанция и топката мина до гредата.
В 85-ата минута Калиду Кулибали се бе включил в предни позиции и се озова очи в очи с вратаря на съперника, но отблизо не успя да го преодолее. Веднага след това Раду направи ново страхотно спасяване след удар на Мертенс. В добавеното време и Адам Унас стреля опасно, но в ръцете на вратаря.В крайна сметка мачът завърши без победител и Наполи остава на 2-ото място с 64 точки, като вече изостава на 20 зад лидера Ювентус Дженоа пък заема 14-ата позиция с 34 точки в актива си.