София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ К**ВИ НЕ СЕ ПРАВИ

НАЦИОНАЛИТЕ НИ ПО ФУТБОЛ С НОВ И ЕКИПИ НО В СЪЩИЯ СЪСТАВ

7 годиниФутбол 8 Телевизия Евроком

Българският национален отбор по футбол замина за Франция за втората си квалификация за световното първество по Футбол което ще се проведе в Русия през 2018г. Срещата е на 07.10, а 3 дни по-късно, бълагрите ще се изправят срещу Швеция. Много промени настъпиха за националния ни отбор, но не и такива които могат да променят шансовете на България да се класира за Мондиал 2018. Групата в която е България е доста коварна, и колкото и непратиотично да звучи на фона на новите патриотични екипи на "лъвовете", шансовете дори и за бараж са минамални. Потъващият кораб „Национален отбор по футбол на България“ има нов капитан. Щафетата бе прехвърлена от Ивайло Петев към Петър Хубчев. Младият треньор реши да се спаси пръв от удавяне. Както знаем, капитанът последен напуска кораба, но не и в този случай. Опозореният от феновете на Левски треньор, избра хърватския шампион Динамо (Загреб) пред това да търпи хулите и обидите по негов адрес.
Донякъде правилна постъпка. Не всеки ден те канят да поемеш голям отбор, който играе в Шампионска лига. Донякъде и много грозна постъпка. Няколко седмици преди квалификациите на националния ни отбор за мондиал 2018, Петев реши да се спаси. Медии и футболни “ разбирачи“ задружно се хванаха да съдят вече бившия селекционер на националния ни ансамбъл по футбол. Както знаете, всяко търпение има граници. След като напусна Лудогорец, Петев не видя бял ден. Имаше една щастлива година като треньор на Лимасол ( Кипър) а след това адът за него беше на земята. Беше позорно изгонен и съблечен от Левски, което по някакъв начин доведе до спад на доверието в него. Само няколко мача като селекционер на Националния ни отбор и той вече „неспособен“ според големи спортни издания. А истината е само една. Дори и Сър Алекс Фъргюсън да поеме националния ни отбор, ние скоро няма да видим отличие от голям турнир. Не само отличие, а дори няма да можем да се класираме.
Можем да натурализираме Марселиньо, но не можем да направим отбор само от Бразилци. Който да изберат от БФС за треньор, той за съжаление ще разполага със същите футболисти, каквито и предишния. Пари за ДЮШ – няма. Пари за терени – няма. Клубен футбол нямаме, а феновете искат национален. Е, как ще стане? Първата ни квалификация срещу Люксембрург беше спечелена, но злите езици продължиха да хулят. „Вкараха ни много голове“. Да, вкараха 3, но ние не вкарахме ли повече? В последния мач на Петев имаше хъс и мотивация, дори и срещу най-слабия отбор в групата ни за световното. Сега можем само да стискаме палци на новия треньор Хубчев, срещу европейския вице-шампион Франция. Хубчев оправи Берое ( Стара Загора) сега ще оправи и националния ни отбор. Явно в БФС още си живеят в 1994г. и се опитват да пробутат тогавашните си звезди на най-високите постове. Tрябва да припомним, че повече от тогавашните звезди в момента си седят в удобните кресла в БФС, а вратарят на тогавашния ни национален отбор Борислав Михайлов, е шеф на Българския футболен съюз. Докато тези са там, футбол в България няма да има. По стара българска традиция, наведете глави и се примирете. От сега може да си изберете коя държава да подкрепяте на Мондиал 2018.
Автор: Кристиян Кръстева