София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отбраната съсипа усилията на Обамеянг, "топчиите" като по чудо не загубиха

Кике Санчес Флорес, който се завърна на мениджърското кресло на "стършелите", бе направил три промени в стартовия състав на Уотфорд. Хосе Холебас, Жерард Деулофеу и Етиен Капу започнаха

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Арсенал пропусна възможността да се изравни по точки с Манчестър Сити, след като завърши 2:2 с Уотфорд на "Викърдиж Роуд". Пиер-Емерик Обамеянг (21', 32') даде летящ старт на "топчиите", които имаха комфортен аванс на почивката. През второто полувреме обаче лондончани за пореден път играха безобразно в отбрана, а Уотфорд създаде куп положения пред вратата на Лено. Том Клевърли (53') и Роберто Перейра (81'-дузпа) изравниха резултата, а в добавеното време Дукуре пропусна златна възможност да донесе победата на "стършелите".
Кике Санчес Флорес, който се завърна на мениджърското кресло на "стършелите", бе направил три промени в стартовия състав на Уотфорд. Хосе Холебас, Жерард Деулофеу и Етиен Капу започнаха.Месут Йозил и Дани Себайос стартираха заедно в креативната халфова линия на Арсенал. Никола Пепе и Пиер-Емерик Обамеянг действаха  в атака. Лукас Торейра бе на пейката, докато Александре Лаказет пропусна двубоя заради контузия.
Уотфорд започна по-добре, като в първите минути Лено спаси удари на Деулофеу и Клевърли. Шут на Холебас пък профуча встрани от вратата на гостите.В 21-вата минута Хюз загуби топката в средата на терена, Коласинак тръгна на рейд, напредна, след което намери Обамеянг в наказателното поле. Габонецът се обърна добре и стреля до близката греда - 0:1.
Домакините имаха претенции, че Себайос е извършил нарушение в момента, в който отне топката от Хюз, но такова не бе маркирано, а и ВАР не се намеси.11 минути след това Арсенал нанесе втори удар. Йозил много хитро разсече отбраната и изведе Мейтланд-Найлс зад гърба на Холебас. Десният бек центрира успоредно на голлинията, а Обамеянг отново бе на точното място, за да засече - 0:2.
Арсенал започна доста разконцентрирано второ полувреме. Веднъж Гендузи сгреши в отбрана, но гостите се разминаха. В 54-тата минута и Сократис направи груба грешка пред наказателното поле, като в опита да намери Гендузи подаде на Деулофеу, който пусна топката на пътя на Клевъврли. Халфът стреля в ъгъла от 11 метра - 1:2.
Доста след попадението бе излъчено повторение на гола, което показа, че в момента, в който Лено изпълнява аут към Сократис има играч на Уотфорд в наказателното поле на Арсенал. След това идва и голът на Клевърли. По новите правила това не е разрешено, така че ВАР трябваше да отмени попадението. Това обаче не се случи.
Уотфорд продължи да играе по-добре в тези минути. Арсенал пък много хаотично се опитваше да изнася топката. Удари на Деулофеу и Кико Фемения преминаха съответно встрани и над вратата на Лено.
В 65-ата минута Сар получи в наказателното поле, обърна се и стреля, но отново не достигна малко точност на играч на Уотфорд. Това бе чудесна възможност за изравняване на резултата.
В 79-ата минута Давид Луис фаулира Перейра в наказателното поле. Потърпевшият сам изпълни за 2:2.
В 92-рата минута Уотфорд пропусна да стигне до победата, което може би щеше да е заслужен резултат, след като Дукуре и Сар организираха страхотна контраатака, но накрая французинът стреля от седем-осем метра право в Лено.