София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПАОК помечта, но след това горчиво плака срещу Бенфика

Двубоят се изигра при фантастична атмосфера на стадиона в Солун и започна отлично за домакините

6 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

Отборът на Бенфика се класира за девета поредна година в групите на Шампионската лига, след като елиминира гръцкия ПАОКв решителния плейоф. След 1:1 в първия в Лисабон, очакванията за реванша бяха за труден мач за "орлите", но те не се оправдаха и в крайна сметка Бенфика спечели с 4:1 и с общ резултат 5:2 продължава напред.
Двубоят се изигра при фантастична атмосфера на стадиона в Солун и започна отлично за домакините. В 13-ата минута ПАОК поведе след заучено положение, като Прийович се разписа от близка дистанция и хвърли трибуните в екстаз. Радостта на гостите не продължи дълго. В 20-ата минута Жардел изравни с глава след изпълнение на ъглов удар, а шест по-късно обратът стана пълен след точно изпълнена дузпа от страна на Едуардо Салвио. Наказателният удар беше отсъден след грешка на вратаря на ПАОК Александрос Пасхалакис, който върна на терена една излизаща от полето топка, тя попадна у играча на Бенфика Франко Серви и стражът бе принуден да го фаулира. Бенфика продължи да бъде по-добрият отбор на терена на "Тумба" и закономерно стигна до трето попадение, което предреши изхода на сблъсъка. Това се случи в 39-ата минута, като автор на гола стана Пици, който се разписа с удар от границата на наказателното поле. ПАОК вдигна оборотите и до края се опита да създаде някакви опасности, но така и не затрудни отбраната на Бенфика.В началото на втората част Бенфика получи право да изпълни втора дузпа, след като Фернандо Варела задържа в наказателното поле Жардел. Зад топката отново застана Салвио, вратарят на ПАОК беше близо до спасяване с крак, но малко не му достигна да отрази удара. Футболистите на ПАОК се опитаха да се върнат в мача, но не стигаха до чисти положения, а ударите им от далечна дистанция бяха далеч от целта. Пет минути преди края гърците бяха близо до намаляване, но на два пъти стражът на Бенфика спаси мрежата от попадение. В крайна сметка резултатът се запази до края на срещата и така Бенфика ликува, а ПАОК плака въпреки добрия старт и ще се задоволи с групите на Лига Европа.