София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пауло Коста даде заявка за шанс за титла след победа над Ромеро на UFC 241

Бразилецът продължава да е непобеден в средна категория и вероятно скоро ще получи шанс за световната титла, след като се справи с втория в ранглистата по време на най-голямата галавечер до момента през годината UFC 241 в Анахайм

5 годиниДруги 8 Телевизия Евроком

Пауло Коста (вече 13-0 MMA, 5-0 UFC)постигна най-голямата победа в кариерата си в ММА, след като надви с единодушно съдийско решение (29-28, 29-28, 29-28) един от най-знаменитите бойци в UFC Йоел Ромеро (вече (13-4 MMA, 9-3 UFC). Бразилецът продължава да е непобеден в средна категория и вероятно скоро ще получи шанс за световната титла, след като се справи с втория в ранглистата по време на най-голямата галавечер до момента през годината UFC 241 в Анахайм.
Коста не продължи поредицата си от 4 нокаута и за първи път в октагона трябваше да се бие повече от рунд и половина, но наложи волята си над сребърния медалист в свободната борба от Сидни 2000 Ромеро, който прекалено малко залагаше на тейкдауните и записа само един в последната секунда на втори рунд.
Двамата започнаха експлозивно с опити за кикове, които пропускаха целта, преди Ромеро да направи десен хайкик, полу-париран от опонента. Последваха тежки размени на крошета и всеки един от бойците бе повален по веднъж за секунда, но битката продължи. Коста притискаше съперника в близост до оградата, но Ромеро избухна с ляво коляно в тялото и направи контраатака, след което се преви на земята, защото беше ударен случайно в слабините също с ляво коляно.Първият опит за тейкдаун на кубинеца беше неуспешен минута преди края и той дори изяде няколко странични юмрука, след което отговори два пъти с контриращи леви крошета.
Двамата видимо приключиха частта изморени от всичките тежки размени, като Ромеро не залагаше на комбинации, а криеше добре еднократните си крошета при пословичните си избухвания от близка дистанция.Коста продължи да притиска и да поставя под напрежение противника в началото на втория рунд и бе по-разнообразен в крошетата и правите си удари. Кубинецът пък започна да залага на по-премерени удари с не толкова сила, колкото стремеж за точност, като отново не прибягваше до опити да пренесе битката на земя. Това се случи в последната секунда и въпреки успешния тейкдаун, Ромеро нямаше време да се възползва от него.В началото на последния рунд кубинецът намери опонента си с тежък десен ъперкът, а Коста отговори с два десни кика в тялото. Ромеро случайно бръкна в окото на опонента си и двамата отново използваха възможността да си вземат така нужна почивка от около минута. Размените с водещите ръце не спираха, а бойците постоянно с гримаси индикираха, че не са наранени от попаденията на опонента. В последните 60-ина секунди двамата бяха видимо изморени, като Ромеро отново направи тейкдаун в самия край, но не можа да го капитализира. Публиката аплодира мощно и двамата след последната сирена, защото битката бе вълнуваща и оспорвана.