София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Поредна пошла продукция от Манчестър Юнайтед

"Червените дяволи" измъкнаха точка от АЗ Алкмаар в Холандия

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Пред погледа на бившия си треньор Луис ван Гаал, АЗ Алкмаар и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в мач група L на Лига Европа. Като цяло двубоят не предложи особено атрактивни моменти и сякаш логично завърши без голове, което пак ще донесе критики върху английския тим.  
Юнайтед е с 4 точки от първите си два мача, докато холандците са 2, като и двата тима имат шансове да продължат напред. В състава на Юнайтед очаквано имаше много промени, като Оле Гунар Солскяер даде дебют на Брандън Уилямс, а Мейсън Грийнууд трябваше да води атаката. Оказа се обаче, че Даниел Джеймс бе единственият нападател на Червените дяволи, докато Грийнууд бе на фланга. Мата и Гомес бяха другите атакуващи играчи. Домакините предпочетоха да оставят инициативата на съперника в първите минути, но вкараха при първата си опасна атака. Мидтсьо центрира отлично за Боаду, който отклони леко с глава в мрежата, но попадението правилно бе отменено поради засада. Холандците понатрупаха увереност и първо Де Вит не бе точен с глава, а след това Идриси стреля силно от двайсетина метра, за да принуди Давид де Хеа да се намесва. Англичаните пък продължаваха да нямат голово положение, макар и да владееха повече топката. Едва в 30-ата минута гостите стигнаха до ситуация. Джеймс върна от аутлинията към Грийнууд, който намери добре топката и бе на път сякаш да отбележи, но Рон Влаар се хвърли на пътя на топката и блокира изстрела. Веднага след това Боаду получи шанс за домакините, но не затрудни особено Де Хеа.
Диого Дало играеше силно за Юнайтед и в 37-ата минута намери Анхел Гомес, който обаче сякаш не очакваше и не успя да използва възможността. В крайна сметка в оставащите минути нямаше повече ситуации и паузата дойде при 0:0. Втората част започна с претенции за дузпа на домакините за докосване до ръката на Дало, но реферът правилно подмина положението. Малко след това Де Вит не успя да засече отблизо за домакините. Гостите продължаваха да не бъдат убедителни в атака и Солскяер пусна Маркъс Рашфорд. Това обаче не промени особено нещата на терена. АЗ играеше по-ефективно и Вайндал накара Де Хеа да спасява удара му в 71-ата минута, а малко след това Боаду не бе точен с опит от въздуха. В 80-ата минута гостите не получиха чиста дузпа. Рашфорд бе подсечен от Вюйтенс и съдията бе на път да посочи бялата точка, но след консултация с помощника си се отказа, което определено ощети Юнайтед. В тези мачове все още няма ВАР. В 84-ата минута Джеси Лингард направи добър пробив и стреля, а ударът му премина на сантиметри над вратата. За негово съжаление обаче в самия край  получи разтежение и се контузи, а мачът така или иначе завърши без голове.