София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Промоутърът на Фюри: Реваншът с Уайлдър ще е в САЩ

В момента работим по организирането на сблъсъка, защото всички искат реванш - феновете, а и най-вече, самите боксьори

5 годиниДруги 7 Телевизия Евроком

Промоутърът на Тайсън Фюри - Франк Уорън - обяви пред ESPN, че дългоочакваният реванш срещу Дионтей Уайлдър за титлата на Световния боксов съвет в тежка категория ще се проведе в САЩ в първата половина на 2019 година. Според Уорън най-удачното място за грандиозното събитие е Лас Вегас, след като в Лос Анджелис от екипа на британеца не останаха доволни от решението на съдиите да присъдят равенство в първия сблъсък в началото на миналия декември.
“В момента работим по организирането на сблъсъка, защото всички искат реванш - феновете, а и най-вече, самите боксьори. Залата ще е в САЩ, защото там са парите. Тайсън е разочарован от съдийството в първия двубой, както и аз, така че някои неща трябва да се променят. Най-вероятно сблъсъкът ще се проведе във втората четвъртина на годината. Вегас е една от опциите, защото не искаме да се връщаме в Калифорния, не ни харесаха много неща там. Тайсън вече тренира здраво и мисля, че ще осъществим реванша преди юни месец”, каза Уорън пред ESPN.
Той не пропусна възможността да отправи словесни нападки към промоутъра на световния шампион на останалите три федерации Антъни Джошуа - Еди Хърн.
“Еди говори много, но прави различни неща. Той уж щеше да направи битка с Уайлдър миналата година за 80 милиона долара, но не се случи. Всички знаем, че Джошуа ще се бие с Дилиън Уайт или Джарел Милър на 13 април. Защо да не направим сблъсък Джошуа - Фюри? Ние нямаме проблем, Тайсън ще се бие с когото и да е, където и да е. Просто плановете на Еди Хърн са проблемни, защото Джошуа е златната им крава и те искат да продължават да я доят”, коментира Уорън.