София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ранно отпадане за Григор Димитров в Мадрид

Квалификант изхвърли българина

5 годиниТенис 6 Телевизия Евроком

Първата ракета на България Григор Димитров петърпя грандиозен провал, след като приключи участието си на сингъл на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид още в първия кръг. Хасковлията загуби от тръгналия от квалификациите на надпреварата Тейлър Фритц в два сета с 6:7 (8), 6:7 (4).  
Това бе първа среща между двамата тенисисти, а с успеха американецът си осигури мач с Новак Джокович във втори кръг.
Все пак Гришо няма да си събира все още багажа в Испания, тъй като има мач на двойки с руснака Карен Хачанов. Двамата отстраниха на 1/16-финалите поставените под номер 4 в схемата Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара от Колумбия с 6:2, 7:5, а на 1/8-финалите ще играят с тандема Доминик Тийм и Диего Шварцман.ПЪРВИ СЕТНачалото на двубоя бе доста колебливо за родния тенисист, който можеше да бъде пробит още в първото сервиране в мача. Все пак той успя да се събере и взе подаването си за 1:0. Фритц отговори с безкомпромисен сервис и бързо изравни. И във второто подаване на Гришо обаче имаше трудности и на хасковлията му се наложи да отразява брейк пойнт, с което той се справи. Последваха разменени много добри подавания и от двамата. В шестия гейм Димитров показа добра игра и проби на 30, за да направи резултата 4:2 в своя полза. За огромно съжаление обаче пробивът бе мигновено върнат, а след това американецът сервира чудесно, за да стигне до 4:4. Българинът бързо се съвзе и покачи на 5:4, но квалификантът също показа здрави нерви и изравни за 5:5. Двамата продължиха да подават добре и така влязоха в тайбрек. Той бе доста оспорван, но Фритц показа по-здрави нерви, за да го спечели с 10:8 точки, повеждайки с 1:0 сета.
ВТОРИ СЕТВтората част на срещата започна със сравнително спокоен сервис на Фритц, с който той поведе с 1:0. Гришо обаче беше на другия полюс при своето подаване, позволявайки да бъде пробит, за да изостане с 0:2. Последва сервис на 0 за американеца и така той взе преднина от 3:0 гейма. Димитров взе второто си сервиране във втория сет и намали на 3:1. Последваха нови добри подавания от двамата тенисисти и разликата от 2 гейма се запази в полза на квалификанта за 4:2. В седмото разиграване родния спортист успя да върне пробива, а след това взе и своето подаване, за да стигне до 4:4. Последваха добри сервиси и от двамата, като по този начин те стигнаха до 6:6 и влязоха в нов тайбрек. В него отново по-добра концентрация показа Фритц и успя да го вземе със 7:4 точки.