Гледай
на живо

Ранното Класико ще постави нови рекорди

Коледно приключение

Ранното Класико ще постави нови рекорди

Испанското дерби между Реал Мадрид и Барселона най-вероятно ще постави нови рекорди по гледаемост по целия свят. Поредното "Класико" между двата най-популярни отбора от Испания ще се играе в събота в испанската столица от 14,00 часа българско време. Миналия сезон общо над 2,6 милиарда човека по целия свят гледаха двубоите от Примера дивисион. Сега очакванията са още повече зрители да наблюдават мегасблъсъка по различните телевизии в различните континенти и държави. 

Очаква се ранният час на двубоя да позволи на хора от Виетнам и Индонезия също да гледат в реално време дългоочакваното дерби между "бели" и "синьо-червени". "Испанският шампионат е глобален спектакъл и забавление за хората. Миналата година 2,6 милиарда човека по целия свят проследиха шампионата на Испания. Много от тях бяха от Азия", заяви Йорис Евърс, който е шеф по глобалните комуникации в испанската футболна лига. 

През миналия сезон общият брой зрители на срещите в Примера дивисион се е увеличил с около 501 милиона човека, като 375 милиона от тях са от Азия. Сега очакванията са мачът между Реал Мадрид и Барселона да привлече вниманието на над 650 милиона души по целия свят.