София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Реал Мадрид прати вратар във Валядолид

Договорът за наем на младия украински вратар със скромния отбор от Примера дивисион е до края на сезона 2019/2020

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Вратарят Андрей Лунин, който е собственост на Реал (Мадрид), е преотстъпен за новия сезон ва Валядолид. Договорът за наем на младия украински вратар със скромния отбор от Примера дивисион е до края на сезона 2019/2020.
През миналата година Лунин отново беше пратен под наем, но в Леганес, където записа само 5 мача. Сега интерес към него е имало и от Бетис, но в крайна сметка решението на старши треньора на Белия балет Зинедин Зидан е да го прати под наем във Валядолид.
Лунин беше продаден от Заря (Луганск) на Реал Мадрид през юни 2018-а година за 8,5 милиона евро, а договорът му с испанския гранд е до юни 2024-а година.
"За мене е важно да играя мачове и затова се радвам от възможността, която ми дават във Валядолид. Направих отлична лятна подготовка, намирам се в добра форма. Дадох всичко от себе си, за да бъда оставен в Реал, но решението е на старши треньора и ще се съобразя с него, казва Андрей Лунин пред вестник Марка.