София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Реал се спаси в последните секунди

„Кралете“ измъкнаха драматично точка от гостуването си на „Местая“ във Валенсия

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Реал (Мадрид) оцеля в последните секунди и завърши 1:1 при визитата си на Валенсия в последния мач от 17-ия кръг на Примера дивисион. Така „кралският“ клуб се изравни по точки с лидера Барселона преди Ел Класико на „Камп Ноу“ в сряда от 21:00 часа българско време. Карлос Солер (78) даде преднина на "прилепите", а Карим Бензема (90+5) изравни.
„Белият балет“ имаше инициативата на „Местая“ от самото начало и на два пъти Бензема пропусна от изгони позиции след умелата намеса и на вратаря Хауме Доменек, който отрази и мощен удар на Тони Кроос. Едва в 17-ата минута домакините стигнаха до първи точен удар, дело на Феран Торес, но право в ръцете на вратаря Тибо Куртоа.
Футболистите на Зинедин Зидан доминираха като цяло до края на първата част и пресираха съперника, а домакините създаваха добрите си положения най-вече чрез Феран Торес, но без сериозен успех.
Малко след почивката Серхио Рамос се подхлъзна и не успя да покрие връхлитащия Феран Торес, който изскочи сам срещу Куртоа след подаване на Родриго Морено, но не си поведе добре топката и шутира в крака на белгийския вратар.
„Прилепите“ играеха все по-често с топката в това полувреме, но рядко създаваха опасностни пред вратата на Куртос. При една от тях в 78-ата минута Даниел Вас изпревари Начо за висока топка и я пусна към свободния Карлос Солер, който реализира от близка дистанция за 1:0.
До края на мача гостите натиснаха и усилията им се увенчаха с успех в последните секунди, след като включилият се при корнер вратар Куртоа се извиси и стреля с глава, стражът на домакините спаси, а при разбъркването Карим Бензема (90+5) бе най-съобразителен и изравни за крайния резултат 1:1.
След ремито Реал (Мадрид) остава втори в класирането с 35 точки и по-лоша голова разлика от шампиона Барселона. Валенсия е на осмата позиция с 27 точки.