София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Робен: Ако имаме нужната амбиция, можем да стигнем далеч

Срещата между Франция и Холандия е в четвъртък в Париж, а три дни по-късно "лалетата" приемат в Амстердам България.

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Капитанът на националния отбор на Холандия Ариен Робен призова съотборниците си да вярват в победите над Франция и България в предстоящите два квалификационни мача, които биха отворили широки вратите на "лалетата" към класиране на световното първенство през следващата година.

Холандците са трети в група "А", като изостават на 3 точки от лидерите Швеция и Франция при четири оставащи мача до края. Поражение от Франция обаче ще сложи практически край на надеждите на тима на Дик Адвокаат за класиране на Мондиала в Русия.

"Разбира се, че Франция е много качествен тим, но не искам да говоря за тях. Не смятам, че трябва да мислим, че ние не сме добри. Трябва да бъдем убедени в нашите си качества и да вярваме, че можем да победим", каза Робен.

"Аз винаги гледам позитивно на нещата. Сигурен съм, че ще бъде трудно срещу Франция, то ако смятаме, че те са по-добри от нас, по-добре да си седим у дома. Трябва да отидем в Париж уверени. Ситуацията ни сега е като тази преди световното първенство през 2014 година. Ако вярваме в нещо и имаме нужната амбиция, можем да стигнем далеч", отбеляза Робен.

Срещата между Франция и Холандия е в четвъртък в Париж, а три дни по-късно "лалетата" приемат в Амстердам България.