София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Рома привлече Дзапакоста

Бранителят пристига на "Олимпико" от Челси под наем за 6 месеца, като има опция той да бъде удължен и до края на сезон

5 годиниФутбол 17 Телевизия Евроком

Защитникът Давиде Дзапакоста вече е футболист на Рома, съобщиха от клуба. Днес той премина медицински прегледи и подписа договора си с "Вълците". Бранителят пристига на "Олимпико" от Челси под наем за 6 месеца, като има опция той да бъде удължен и до края на сезона. Любопитното е, че междувременно от Челси обявиха, че Дзапакоста е удължил договора си с клуба до 2022 година."Радвам се, че идвам в Рома. Натрупах опит в чужбина, който ми бе полезен както в личен, така и в професионален план. Вълнуващо е да играя за такъв голям клуб и нямам търпение да започна тренировки с новите ми съотборници", заяви Дзапакоста след осъществяването на трансфера.
27-годишният италиански национал се завръща в Серия "А", където за последно носи екипа на Торино, преди през лятото на 2017 година да премине в Челси срещу 25 милиона евро. На "Стамфорд Бридж" той записа 52 мача, отбеляза 2 гола и направи 4 асистенции.В Рома Дзапакоста ще играе с номер 2 през новия сезон.