София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РОН ДЕНИС СЕ ЯДОСА: АЛОНСО И БЪТЪН НЯМА ДА ХОДЯТ НИКЪДЕ

ДВАМАТА ИМАЛИ ДОГОВОРИ

9 годиниМоторни 2 Телевизия Евроком

Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън ще останат в "МакЛарън" и през следващия сезон, обяви шефът на отбора от Формула 1 Рон Денис. Той разсея съмненията за бъдещето на двамата бивши световни шампиони в екипа, които се надигнаха в дните преди днешното състезание за Гран при на Япония. "Да, те остават", отговори Денис на въпрос след надпреварата на пистата "Сузука".
"Дженсън има 2-годишен договор. Може би трябваше по-рано да го уведомя за нашето желание да продължим работата си с него. Нямаме намерение да се възползваме от опцията за прекратяване на контракта му. Вече говорих с него и го информирах за това", каза още той. Бътън, световен шампион от 2009 година, намекна, че може да прекрати кариерата си във Формула 1 след края на сезона. Двукратният световен първенец Алонсо, който беше категоричен, че остава преди старта в Япония, пък след състезанието на "Сузука" заяви, че все още не е сигурен.
"Говорих с него по-рано през деня. Той има договор и е наясно със задълженията си. Изненадан съм от неговия коментар по този въпрос", заяви Денис. Испанецът завърши на 11-о място в днешното състезание, въпреки слабостите на двигателя на "Хонда", който използват в "МакЛарън".
"Подминават ме на правите все едно съм с болид от GP2. Това е унизително, много унизително", заяви Алонсо по радиото по време на надпреварата. "GP2 двигател, GP2", повтори той, след като в един момент беше изпреварен от холандеца Марк Ферстапен с "Торо Росо". Денис заяви, че разбира разочарованието на Алонсо, но не е доволен от изказванията на пилота. "Това не показва професионализма, който искам да виждам във всичките ни пилоти. Ще се справя с това по моя начин, а той не включва публични коментари", каза Денис. Бътън, който завърши 16-и, пък описа неравната си борба с останалите съперници на пистата. "Все едно бях самурай без щит или меч", каза британецът.