София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Роналдо спаси Ювентус в дербито на Италия

Шампионите препънаха Интер в борбата му за топ 4 и участие в Шампиоската лига

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Интер и Ювентус завършиха 1:1 в голямото дерби на Италия от 34-ия кръг на Серия „А“. Раджа Наинголан (7) вкара красив гол и даде аванс на гранда от Милано, а Кристиано Роналдо (62) донесе точката за шампионите, които до края на сезона ще играят за престиж, след като вече си гарантираха осма поредна титла.
Още в началото вратарят на домакините Ханданвич отрази удар на Леонардо Бонучи, но след това в 7-ата минута Раджа Наинголан засече топката от воле извън наказателното поле и с диагонален удар вкара красив гол за 1:0. „Нерадзурите“ продължиха да играят по-добре и удари ба Икарди и Де Фрай бяха спасен от вратаря на гостите Шчесни. В 29-ата минута Блес Матюиди предотврати сигурен гол във вратата на шампионите, блокирайки шут на Икарди на метри от голлинията. „Старата госпожа“ не застраши сериозно вратата на домакините през първата част.
След почивката в 57-ата минута Иван Перишич отправи мощен удар по земя, който премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата зад Шчесни. Роналдо направи сериозен пропуск в 61-ата минута след подаване на Жоао Кансело отдясно, но минута по-късно се реваншира и вкара за 1:1 след пас на Миралем Пянич и удар в долния десен ъгъл.
До края на мача играта бе равностойна, а с пропуски се отличиха Перишич от домакините и Пянич и Емре Джан от гостите.
След равенството Ювентус е на върха с 88 точки, а Интер е трети с 62 и на 4 пред четвъртия Рома. На 6 точки зад „нерадзурите“ са градският им съперник Милан и Аталанта, които са с мач по-малко.